Carnea de pui poate fi introdusa in alimentatia bebelusului incepand cu varsta de 8 luni.
Mod de preparare:
Intr-o cratita acoperita, necondimentata cu sare sau condimente, combina:
- 1 cana cu apa
- 1 piept de pui
- 46,25 g de orez
Fierbeti la foc mic 20 de minute si se adauga:
- 3 morcovi intregi
- 125 g de fasole verde
Fierbeti la foc mic 10 minute sau cat este necesar.
- Intr-un blender puneti la tocat pieptul de pui si orezul impreuna cu putin bulion pentru gatit pana cand se inmoaie.
- Pisati morcovii si fasolea cu ajutorul unei furculite.
- La final depozitati toate ingredientele individual in pungi de plastic dupa care asezati-le in congelator.
- Pentru a pregati masa bebelusului, puneti la dezghetat o portie la micul dejun, astfel incat sa poate fi servita la pranz.
- Pe masura ce copilul inainteaza in varsta si poate mesteca mai bine, veti avea posibilitatea sa prajiti aceste ingrediente intr-o tigaie anti-aderenta, in loc de a le fierbe.
Sursa/ Foto: http://www.e-feminin.ro