- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIBaitaPrima baita a bebelusului

Prima baita a bebelusului

bathing-beauties-baby

Picture 1 of 2

Este atat de mic si de fragil incat simplul gand de a-l pune in cadita cu apa iti da emotii. Daca se zbate si aluneca? De ce plange asa? Cu ce sa incep? Aceste preocupari sunt perfect normale la inceput de drum, dar trebuie sa stii ca totul va deveni mai usor odata cu trecerea timpului. Cel mic se va obisnui cu apa si va incepe chiar sa se bucure de moment. Prima baita a bebelusului tau nu este niciodata simpla, dar cu putina rabdare si ajutor(din partea mamei sau a unei rude mai experimentate) cel mic va ajunge din apa in patut cat ai zice „baie”.

De ce ai nevoie pentru o baita reusita
Odata ce buricul micutului s-a vindecat baita se poate face zilnic, iar cel mai indicat este ca bebelusul sa nu fie obosit sau cu burtica plina in acel moment. Iata de ce ai nevoie pentru o baita reusita:

  • sapun special pentru bebelusi
  • sampon delicat, special conceput pentru scalpul sensibil al celui mic
  • lotiune de corp pentru bebelusi
  • o perie de par cu dintii moi
  • un prosop mare si moale la atingere (din bumbac)
  • un buretel moale
  • scutece
  • hainute curate de schimb
  • un lighean cu apa calda (32-37 grade)

Cum se face
Baitele de inceput nu trebuie sa dureze prea mult si este indicat sa acoperi burtica bebelusului cu o carpita moale (ca sa nu ii fie frig). Cel mic trebuie tinut ferm, fix si trebuie spalat cu delicatete pentru a inlatura murdaria si cojitele de pe piele. Intotdeauna o mana va sprijini capul si spatele micutului, chiar si atunci cand acesta mai creste si o mana va spala trupusorul.
Fata, gatul, manutele si piciorusele, zonele ascunse de scutecel, toate acestea trebuie avute in vedere in timpul baitei. Cel mai indicat este sa incepi de sus in jos: de dupa urechi si pana la degetelele de la picioare. In plus, daca esti mamica unei fetite, este recomandat ca atunci cand o speli in zona genitala sa incepi din fata spre spate.

Despre baitele viitoare
Pana cand micutului tau va ajunge sa ii placa sa se balaceasca, s-ar putea sa ai parte de mai multe episoade de plans necontrolat, agitatie si nervi intinsi. Trebuie sa intelegi ca reactia copilasului este perfect normala, deoarece trupusorul lui incearca sa isi mentina temperatura optima si odata ce ii dai jos hainutele, temperatura scade brusc. Totusi, odata cu trecerea timpului, momentele de imbaiere vor deveni mai relaxate, poate chiar vor fi un prilej de bucurie pentru bebe.

In concluzie, prima baita s-ar putea sa fie un fel de „Bau Bau” pentru bebelus(si pentru tine…), dar timpul trece, apa ramane si cel micut se va obisnui. Vei ajunge sa razi de emotiile pe care le aveai si vei ajunge sa te bucuri de momentele petrecute alaturi copilul tau in baie. Tu ai emotii in legatura cu prima baita a micutului tau?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme