- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIPlimbareaPort-bebe-ul – sanatos?

Port-bebe-ul – sanatos?

portbebe gemeni bebelusi mamica (www.mommygear.com)De multe ori v-ati intrebat poate daca este corect sa va purtati bebelusul in port-bebe, daca nu cumva acesta se simte inconfortabil sau daca ii vom vatama cumva sanatatea.

Daca facem o scurta incursiune in timp vom putea observa faptul ca mamele, inca din cele mai vechi timpuri, poate din perioada antica isi purtau bebelusii cat mai aproape de ele, legandu-i de trupul acestora cu diverse fese sau carpe care sa le asigure siguranta sustinerii. Intr-un astfel de mod, putea face diversele treburi casnice, stiind si copilul in siguranta.

Asadar, chiar daca ni se pare o inovatie vom putea observa ca, de fapt, port bebe-ul modern reprezinta o transpunere in timp, cu materiale de mai buna calitate, a diverselor improvizatii antice.

Asa ca, nu reprezinta niciun dezavantaj faptul ca va purtati bebelusul in brate. Din contra, portul celui mic aproape de mama reprezinta o stare de siguranta pentru acesta. Dezvoltarea sa psihica si emotionala va putea fi mult mai grabnica atunci cand cel mic este purtat in brate de mama sa, simtindu-I respiratia si atingerile pe care le cunostea inca din pantec.

Exista si situatii in care din diverse probleme de sanatate, unele mamici nu isi vor putea purta bebelusul in brate. Un astfel de lucru nu inseamna ca bebelusii acestor femei nu se vor mai putea dezvolta. Chiar  daca nu va purtati bebelusul in brate, ii puteti oferi dragostea si afectiunea de care are nevoie si in altfel de moduri.

Port-bebe-ul poate reprezenta si o varianta comoda pentru mersul la plimbare sau la cumparaturi. In acest fel, cel mic va fi pe deplin multumit, iar mamica va putea face cumparaturile dorite.

Daca va ganditi la sanatatea bebelusului, ei bine, acesta nu va fi vatamat, putandu-l purta intr-un astfel de rucsacel inca de la nastere. Conditia este ca bebelusul pana la varsta de 3 luni sa fie tinut cu fata spre mama, pentru a-si putea sustine capul, iar dupa varsta de 3 luni pana la un anisor, va trebui asezat cu spatele spre mama, pentru a se proteja coloana vertebrala. Dup ace bebelusul creste, depasind primul anisor, va putea fi asezat in spatele parintelui.

Asa ca, nu va feriti sa achizitionati un astfel de rucsac, ajutandu-va in orice moment atat pe dumneavoastra, cat mai ales pe bebelus.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme