- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATESanatatea mameiPolipii uterini si dorinta de a ramane insarcinata

Polipii uterini si dorinta de a ramane insarcinata

mama si copilDorinta de a ramane insarcinata poate fi stopata de anumite afectiuni care, netratate in mod corespunzator, determina de cele mai multe ori infertilitate.

Polipii uterini apar atat in cazul femeilor tinere, cat si in cazul celor aflate la menopauza. Incidenta acestei afectiuni este destul de crescuta mai ales odata cu trecerea anilor. Acestia sunt prinsi de peretele uterului, avand dimensiuni destul de reduse, ajungand la cativa milimetri.  De cele mai multe ori polipii uterini nu sunt formatiuni benigne, doar in cazuri exceptionale putand deveni cancerigeni.

Ori de cate ori menstruatia este dereglata, apar sangerari intermenstruale, dureri la nivelul abdomenului inferior, precum si sangerari dupa actul sexual atunci este semn clar ca trebuie sa mergi la medic si sa investighezi cauza care le determina.

Cauza aparitiei polipilor uterini consta intr-o dereglare hormonala la nivelul intregului organism, fiind determinata de un nivel crescut de estrogen. Infectiile pot fi o alta cauza la fel de des intalnita.

In situatia  in care intretii raporturi sexuale regulate si neprotejate, iar bebelusul intarzie sa apara va trebui sa suspectezi si aceasta afectiune, chiar daca nu te exemplifici printre simptomele expuse mai sus. Potrivit medicilor, polipii uterini pot determina infertilitatea feminina intrucat nivelul crescut de estrogen modifica forma si structura peretelui uterin, ingrosandu-l, ceea ce poate conduce catre incapacitatea ovulului fecundat de a se prinde usor de perete, fixand sarcina. De asemenea, polipii pot bloca calea spermatozoizilor spre ovul, fiind asezati foarte aproape de trompele uterine.

Tratamentul chirurgical reprezinta cea mai potrivita solutie. Medicii sunt de parere ca indepartarea acestor formatiuni nesanatoase de la nivelul uterului creste iarasi sansele de a aduce pe lume bebelusul mult visat. In cazul in care polipii nu devin suparatori si nici nu se manifesta prin sangerari abundente sau intermenstruale medicii pot recomanda administrarea unor tratamente de specialitate, stopandu-le evolutia.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme