- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEContraceptiePilulele sau steriletul - ce ma avantajeaza?

Pilulele sau steriletul – ce ma avantajeaza?

pilule

Picture 1 of 2

In ultima perioada, tot mai multe femei folosesc anumite metode de contraceptie. Pilulele sau steriletul se numara printre cele mai populare astfel de metode, fiind extrem de sigure, reusind, astfel, sa previna sarcina pe care nu ti-o doresti, cel putin deocamdata.

Atunci cand suntem pusi sa alegem nu stim care este varianta cea mai buna. Pe de o parte, seria lunga de avantaje pe care ni le ofera steriletul ar putea afecta putin decizia celor care prefera pilulele.

Ei bine, alegerea va trebui sa fie facuta in deplina cunostinta de cauza. Mai inainte de toate va trebui sa avem in vedere atat avantajele, cat si dezavantajele pe care le ofera ambele metode de contraceptie.

Pilulele ofera o protectie de pana la 99%, protejandu-te in fata sarcinilor nedorite. In plus, te pot ajuta in reglarea menstruatiei, previn riscul cancerului ovarian ori endometriozei. In cazul in care menstruatia devine pentru tine un adevarat chin, odata administrate nu va mai trebui sa iti faci atat de multe griji intrucat pilulele pot calma durerile premenstruale puternice.

Cu toate acestea, ingerate pe cale orala, acestea pot afecta o mare parte din organele interne. Ficatul, stomacul,  bila pot fi cele mai mult influentate. Tocmai de aceea, nu se recomanda in cazul pacientelor care sunt suferinde de diabet, afectiuni ale ficatului, bilei, stomacului, dar si persoanelor fumatoare.

Pilulele implica un anumit dozaj hormonal. Acest lucru ar putea produce numeroase dezechilibre la nivelul organismului, astfel ca unele femei s-ar putea plange de dureri la nivelul sanilor, greata, varsaturi, cefalee. Cu toate acestea, dozajul hormonal este mult mai redus decat acum mai bine de 10 ani, lucru care nu ar trebui sa te ingrijoreze.

Steriletul este una dintre alegerile bune, facute de orice persoana care isi mai doreste un copil. Dispozitivul intrauterin sau steriletul nu contine un dozaj hormonal prea mare si nici nu prezinta o lunga serie de reactii adverse. Acesta va fi introdus in uterul femeii cu multa atentie de catre medic, procedura fiind destul de scurta. Intrucat uterul se poate apara prin excluderea unui corp strain din interiorul sau este posibil sa te confrunti cu anumite crampe sau sangerari. Ori de cate ori observi aceste lucruri va trebui sa te prezinti de urgenta la medicul specialist.

Cu toate acestea, steriletul nu afecteaza buna functionare a organelor interne si tocmai de aceea introducerea sa in organism nu prezinta numeroase reactii adverse. Chiar daca exista dispozitive care pot elibera treptat hormoni in organism, avand rolul de ingrosare a tesutului cervical, dozajul lor nu este prea mare si nu poate afecta in niciun fel organismul.

Tinand cont de efectele pe termen lung, steriletul poate fi considerat o alegere care te-ar putea avantaja, reactiile sale nefiind atat de numeroase. In plus, montarea si scoaterea sa se face destul de usor, de catre medicul specialist. Pentru ca lucrurile sa se desfasoare asa cum ar trebui este necesara o evaluare clinica periodica efectuata de catre medicul ginecolog.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme