- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEDespre fertilitatePasii catre succes in conceptie

Pasii catre succes in conceptie

In zilele noastre, stresul poate dauna fertilitatii. Studiile au demonstrat deja acest fapt, iar expertii sustin ca stresul, precum si exercitiile sportive foarte solicitante pot scadea nivelul de productie a hormonului care face ca ciclul menstrual sa fie regulat. Cu toate acestea exista metode prin care poti restabili organismul astfel incat sa fii pe calea cea buna din nou.

Unii lubrifianti pot face ca sperma sa ajunga mai greu sa-si atinga tinta si sa fertilizeze ovulul. Chiar si anumiti lubrifianti naturali trebuie evitati, in schimb poti opta pentru un ulei de masaj pentru bebe sau uleiuri minerale.

Nu face dus

Bacteria protectoare din vagin poate fi „curatata” prin dus, astfel incat daca se schimba echilibrul, poti avea riscul de a capata infectii vaginale. Nicio infectie nu trebuie lasata netratata deoarece poate cauza nasterea inainte de termen sau poate prezenta un risc ridicat de pierdere a sarcinii sau infertilitate.

Daca ai simptome precum mancarimi, arsuri sau o scurgere neobisnuita, este indicat sa discuti cu medicul obstetrician sau ginecolog. O infectie plasata in zona aparatului reproducator poate afecta fertilitatea.

Pastilele anticonceptionale

Medicii sustin ca anticonceptionalele orale iti poti creste fertilitatea, oferindu-ti o fereastra normala de ovulatie si intinerindu-ti ovarele. Pastilele anticonceptionale ajuta in cazul a doua afectiuni care pot afecta fertilitatea: endometrioza si fibromul uterin. Odata ce renunti la acestea, ciclul tau menstrual se va intoarce la tiparul sau de dinainte de pastilele anticonceptionale, in doar o luna.

Sanatatea lui este de asemenea importanta

Lucrurile care iti pot afecta tie fertilitatea ii pot dauna si partenerului tau. Fumatul, consumul de alcool, o dieta saraca in nutrienti – toate acestea pot contribui la o productie mai scazuta de sperma de calitate. Studiile au localizat in sperma probleme cromozomale la barbatii care consuma alcool si tutun.

Consumand o cantitate suficienta de nutrienti in fiecare zi, in mod special Vitamina E si C si minerale precum seleniul, il poate ajuta pe partenerul tau in a produce sperma sanatoasa. Un pas bun ar fi si inceperea unei diete pe baza de multivitamine. Un barbat are nevoie de trei luni pentru a produce un nou tip de sperma, asadar „tratamentul” trebuie abordat pe termen lung.

Articolul precedentImpulsioneaza fertilitatea
Articolul următorSport pentru sarcina

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme