- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIDiversificarePainea in alimentatia bebelusului

Painea in alimentatia bebelusului

20111127_4213

Picture 1 of 2

Alimentatia puiului tau este unul dintre factorii cei mai importanti in asigurarea unei dezvoltari fizice si cognitive armonioase. Pe masura ce va creste, experientele culinare traite de micutul tau in scaunul de masa pentru bebe  vor deveni din ce in ce mai interesante.

Alimentatia bebelusului se schimba odata atinsa varsta de 6 luni, moment in care este indicat sa se treaca la o alimentatie in care mesele pana atunci lichide vor fi combinate cu cele semisolide. Alimentele solide, printre care si painea pot fi introduse in alimentatia micutului in jurul varstei de 9 luni cand puiul tau va putea apuca singur alimentele.

Desi exista preconceptia ca paine ingrasa, daca este consumata cu moderatie si in combinatiile potrivite aceasta este foarte importanta pentru alimentatia copilului intrucat aduce organismului celui mic un aport important de vitamine, printre care B1, B2, B6, si proteine vegetale. O problema frecventa cu care se confrunta tinerele mamici este alegerea dintre painea alba si painea neagra sau graham. Desi painea alba are un gust mai placut pentru cei mici, aceasta este din punct de vedere nutritiv mult mai saraca. Specialistii te indeamna sa folosesti cu preponderenta paine din faina integrala in alimentatia bebelusului, aceasta din urma avand un nivel mai ridicat de fibre care ii vor asigura celui mic o buna functionare a tractului digestiv.

Ca in cazul oricarui aliment nou introdus in alimentatia copilului si in momentul in care vei introduce painea in alimentatia bebelusului fa-o treptat si in cantitati mici. Astfel organismul puiului tau va avea suficient timp sa proceseze si sa se obisnuiasca cu noul aliment respectiv vei putea constata o eventuala intoleranta la gluten.

Atentie! Consulta specialistul inainte de a introduce painea in alimentatia bebelusului tau in cazul in care exista in istoricul familiei cazuri de intoleranta la gluten. Pentru a evita aparitia unor simptome deranjante care ii vor crea disconfort micutului vorbeste intai cu pediatrul si aplica recomandarile acestuia.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme