- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINAAnalize sarcinaOdihna la pat in timpul sarcinii

Odihna la pat in timpul sarcinii

Daca ai o sarcina cu probleme, medicul iti va recomanda sa te odihnesti si sa incerci sa stai cat mai mult in pat. Dupa ce ai trecut prin tot stresul primului trimestru, pare o usurare, insa odihna la pat reprezinta o metoda de a trata doar complicatiile in sarcina.

Exista totusi o problema: in timp ce odihna la pat reprezinta o modalitate de tratament eficienta si des intalnita, nu exista dovezi clare ca il protejeaza pe cel mic. De fapt, odihna la pat are de asemenea riscurile ei, medicii o prescriu datorita efectelor bune care au rezultat in urma acesteia.

Daca esti confuza, iata o serie de studii si ce a reiesit in urma acestora.

De ce este recomandata odihna la pat?

Unii medici o recomanda atunci cand risti o greutate mai mica a bebelusului la nastere, tensiune arteriala mare sau preeclampsie, sangerare vaginala din cauza unei placenta praevia, nastere prematura sau alte conditii.

Se spera ca daca se relaxeaza, femeia scade riscul de nastere prematura sau alte complicatii care pot aparea in sarcina. In zilele noastre, o femeie din cinci are recomandare de odihna la pat, la un moment dat, in timpul sarcinii.

Odihna la pat este pana la urma inofensiva, daca nu luam in calcul aparitia de tromboze sau atrofierea musculara, insa a nu se intelege ca odihna la pat inseamana sa nu te misti absolut deloc.

Alte posibile probleme mai mult sau mai putin de sanatate care pot interveni din aceasta cauza pot fi starile de depresie si anxietate, stresul in familie, ingrijorari financiare, cu atat mai mult cu cat ai intrerupt activitatea, o recuperare mai grea dupa nastere sau o stare de slabiciune resimtita la nivelul muschilor si oaselor. Conform studiilor, cu cat recomandarea de odiihna la pat este mai stricta, cu atat aceste efecte tind sa se accentueze.

In aceasta situatie, studiile sugereaza ca femeilor insarcinate – care au chiar si o sarcina cu risc – li se recomanda mai degraba sa isi continue activitatea obisnuita decat sa se odihneasca la pat. Activitatea fizica inregistrata in timpul sarcinii scade riscul de probleme precum preeclampsia sau greutatea mica a bebelusului la nastere.

Ce faci daca medicul iti prescrie odihna la pat?

Este foarte bine sa ai o relatie deschisa cu medicul tau si sa-i ceri sfatul. Doctorii au capacitatea sa iti explice care sunt motivele pentru care ai opta sau nu pentru asa ceva. Este foarte important sa obtii raspunsuri clare.

Articolul precedentGreata de dimineata
Articolul următorAnemia in sarcina

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme