- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTEREDupa nastereOdihna dupa nastere

Odihna dupa nastere

Noile tale sarcine de proaspata mamica par sa iti acapareze mai tot timpul, perioada imediat de dupa nastere parand destul de obositoare si de nelinistita pentru tine in calitate de proaspata mamica. Chiar daca bebelusul pare sa iti ocupe mai tot timpul, nu trebuie sa neglijezi timpul rezervat odihnei. In lipsa acesteia nu vei putea sa faci fata cerintelor bebelusului si nici sa fii prompta atunci cand bebelusul te va solicita pe parcursul noptii. Vei crea, in acest fel, o stare de incordare, bebelusul reusind sa resimta ceea ce se petrece cu mama sa, devenind destul de nelinistit.

Daca pari sa ai argumente in asa fel incat sa ne contrazici in ceea ce priveste gasirea timpului necesar pentru odihna, parand a fi acaparata mai tot timpul cu alimentatia bebelusului, cu schimbatul si imbracatul acestuia, noi va putem in oarecare masura contrazice. Exista asa-numita formula magica a odihnei de dupa nastere, si anume aceea a petrece aceleasi ore de somn ca si cel mic. Asadar, daca doarme ziua, nu ezita sa atipesti si tu, chiar daca inainte de nastere aveai un alt program de odihna. Odata cu nasterea, totul pare sa se fi schimbat in viata ta, inclusiv elementele cele mai esentiale: masa, somnul, recreerea.

Prin odihna vei putea recapata forta si vitalitatea atat de necesare pentru ingrijirea sugarului. Imediat dupa nastere nu incerca sa faci tu tot ceea ce tine de copil, apeleaza la partener, la familie, la parinti pentru a te ajuta in ceea ce priveste experimentarea celorlalte treburi casnice. Uita de rutina zilnica din gospodarie efectuata in fiecare zi inainte de nastere, de acum inainte preocuparea cea mai importanta o reprezinta dezvoltarea armonioasa a celui mic.

Asadar, lasa in seama celor ce te inconjoara treburile casnice, uita de piata, de masa, de menaj si dedica-ti tot timpul tie si bebelusului tau. Perioada post partum reprezinta o etapa destul de grea atat in ceea ce priveste sanatatea mamei, dar si in ceea ce priveste tonusul si echilibrul psihic al acesteia. Parcurgerea perioadei de lahuzie intr-un ritm accelerat, fara a-ti dedica zilnic timp de odihna poate conduce la stari depresive destul de grave sau chiar la psihoze greu de tratat.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme