- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiO casa sigura pentru copilul tau

O casa sigura pentru copilul tau

Locuinta – este locul în care copiii cresc și învață, locul în care își găsesc confortul, dragostea și îngrijirea. Este locul unde pot vedea, atinge, explora și experimenta lumea din jurul lor, astfel încât mințile și corpurile lor să se dezvolte corect. Este, de asemenea, un loc în care copiii trebuie să se simtă în siguranță.

Iata care sunt cele 10 sfaturi privind siguranta copiilor la domiciliu:

  1. Nu lăsați niciodată un copil nesupravegheat lângă apă, chiar și pentru doar câteva secunde! Dacă sună telefonul sau soneria în timp ce bebelușul sau copilul tău mic se află în cadă, ridică-l, învelește-l într-un prosop și ia-l cu tine.Sub nicio forma nu lasati bebelusul nesupravegheat Durează doar câteva secunde până când se poate ineca.
  2. Pentru a evita oparirea cu apa fierbinte setati termostatul centralei la maxim 49 de grade C. Testați temperatura apei băii cu mâna sau cotul pentru a vă asigura că este la o temperatură confortabilă înainte de a vă lăsa copilul în cadă.
  3. Păstrați materialele de curățenie și alte substanțe chimice departe de copii.De la detergenti la deodorant, multe produse de uz casnic sunt potențial otrăvitoare pentru copii dacă sunt înghițite. Pentru a vă proteja copiii, gândiți-vă din perspectiva copilului, chiar mergand de-a busilea pentru a vedea lucrurile din punctul de vedere al copilului dumneavoastră.

Instalati incuietori speciale pentru locurile in care depozitati materiale de curatenie !

  1. Păstrați toate medicamentele într-un dulap încuiat. Chiar și dulapurile care sunt sus au nevoie de o încuietoare, deoarece copiii curioși ar putea urca pentru a vedea ce este înăuntru.
  2. Nu lăsați niciodată cosmetice și articole de toaletă la îndemână. copiilor le place să imite lucrurile pe care le văd făcând părinții lor, iar produsele de zi cu zi precum parfumul, fixativul, oja , chiar și apa de gură, pot fi dăunătoare copiilor.
  3. Păstrați zonele de dormit cât mai goale posibil, în special pentru bebeluși. Nasul și gura unui sugar pot fi acoperite accidental foarte usor reprezentand un pericol foarte mare
  4. Folositi covoare dezinfectante la intrarea in locuinta. Covoarele dezinfectante reprezinta adevarate bariere impotriva virusurilor si bacteriilor.
  5. Acoperiți prizele electrice cu sisteme special concepute și protejați copiii de firele electrice. Reparați sau aruncați aparatele sau cablurile electrice deteriorate. Învățați copiii să respecte electricitatea cât mai devreme posibil
  6. Nu lăsați obiectele mici la îndemâna copiilor. Asigurați-vă că obiectele de uz casnic mici, cum ar fi monedele, nasturii, bijuteriile, bilele mici și știfturile, nu sunt depozitate la îndemâna copilului pentru a evita sufocarea accidental
  7. Instalați un detector de fum și un detector de monoxid de carbon Testați alarmele o dată pe lună și schimbați bateriile frecvent

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme