- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEDespre fertilitateNidatie sau menstruatie - afla cum faci diferenta!

Nidatie sau menstruatie – afla cum faci diferenta!

fertilitate-2

Picture 1 of 2

La scurt timp de la conceperea bebelusului, multe femei se pot confrunta cu usoare sangerari determinate de implantarea ovulului fecundat in uter, in cadrul procesului de nidatie.

Desi putin diferita, simptomatologia procesului de nidatie poate fi usor confundata cu menstruatia lunara. Cu toate acestea, pot exista mici semne care sa o diferentieze si de care sa poti tine cont in tot acest timp.

Ce este nidatia?

La scurt timp de la fecundarea ovulului de catre spermatozoid are loc o divizare celulara, formandu-se blatocistul care se va prinde de peretii uterului femeii la scurt timp dupa momentul conceperii bebelusului. Tinand cont de faptul ca peretii uterini sunt destul de puternic vascularizati si captusiti pot exista situatii in care sa se produca o mica sangerare ce poate fi asemanata menstruatiei. De obicei, acest lucru se petrece intr-un interval de timp relativ scurt, la numai 7-10 zile din momentul fertilizarii.

Simptomatologie

Asa cum aminteam, nidatia aduce cu ea o serie intreaga de semne. In tot acest timp, femeia poate experimenta sangerari usoare si  crampe abdominale asemanatoare perioadei premenstruale. In plus, s-a constatat faptul ca in cazul procesului de nidatie temperatura bazala a corpului ar putea fi mai mica.

Pot exista situatii in care nidatia sa nu produca niciun semn, insa acest lucru nu inseamna ca nu ai ramas insarcinata, ci pur si simplu o depasire mai usoara a momentului prinderii blatocistului de peretii uterini.

Chiar daca atunci cand te confrunti cu acest lucru esti tentata sa mergi la farmacie si sa cumperi un test de sarcina pentru a-l realiza cat mai curand posibil, in realitate efectuarea sa nu iti poate aduce un rezultat concludent, hormonul de sarcina – gonadotropina corionica umana  (hCG)-  fiind secretata putin mai tarziu de catre organism.

Asadar, nu da inca vestea apropiatilor intrucat nidatia nu iti aduce siguranta pastrarii si dezvoltarii embrionului in cavitatea uterina, existand numeroase situatii in care sarcina este pierduta atat de timpuriu. Chiar si asa, nu neglija simptomatologia de mai sus si urmareste in continuare simptomele de sarcina.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme