- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERECezarianaNasterea prin cezariana - cat de tematoare sa privesti catre ea?

Nasterea prin cezariana – cat de tematoare sa privesti catre ea?

baby-on-board

Picture 1 of 500

Nasterea prin cezariana poate insemna pentru multe mamici teama si frica de necunoscut. Cu toate acestea, statisticile arata faptul ca nasterea prin cezariana a devenit una dintre solutiile luate in considerare de o mare parte dintre viitoarele mamici atunci cand ajung sa cantareasca modul in care isi doresc sa isi aduca pe lume bebelusii mult asteptati.

Chiar daca nasterea prin cezariana reprezinta pentru cele mai multe dintre femei una dintre modalitatile prin care gravida nu trece prin etapa travaliului, fiind mai putin dureroasa, in realitate pana si aceasta implica o serie intreaga de temeri generate de necunoscut.

Ce-i drept, nasterea prin cezariana implica realizarea unei incizii destul de profunde la nivelul peretelui abdomenului inferior, dar si la nivelul uterului. In acest mod, bebelusul va putea fi scos din pantecul mamei, fara ca aceasta sa treaca prin chinuitoarele ore de travaliu. Fiind anesteziata local ori general, in functie de optiunile viitoarei mamici, aflate sub indrumarea medicilor specialisti, femeia nu va mai resimti la fel de intens durerile cauzate de nastere.

Chiar si asa, nasterea prin cezariana aduce o serie de temeri referitoare la modalitatea de recuperare. Trecand prin experienta unei interventii chirurgicale, proaspata mamica se va recupera putin mai lent decat in cazul nasterii normale. Cicatrizarea zonei suturate implica parcurgerea unei anumite perioade de timp, momente in care mama va trebui sa fie ferita de orice efort intens, acordand, in acelasi timp, multa atentie plagii, ingrijind zona potrivit recomandarilor medicului specialist. In plus, nasterea prin cezariana necesita o mare atentie acordata alimentatiei de dupa nastere in asa fel incat functiile metabolice ale organismului sa se poata recupera. Chiar daca este interzis efortul fizic, proaspetei mamici i se recomanda, totusi, sa faca miscare, un lucru benefic pentru grabirea recuperarii postpartum.

Desi multe femei privesc cu teama catre aceasta modalitate de a-si aduce pe lume bebelusii, in realitate nasterea prin cezariana implica atat avantaje, cat si dezavantaje, aceasta alegere fiind facuta atat pentru a se evita lungul si chinuitorul travaliu, cat si in functie de istoricul medical al gravidei.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme