- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERENastere cu anestezieMetode de diminuare a durerilor din timpul nasterii

Metode de diminuare a durerilor din timpul nasterii

gravidaMomentul aducerii pe lume a bebelusului este o etapa destul de dureroasa pentru orice femeie, indiferent de tipul de nastere ales. Tocmai de aceea, nu putine sunt gravidele care privesc cu teama catre perioada de sfarsit a sarcinii, impletindu-se in acest fel teama de durere cu dorinta de a-si imbratisa bebelusul mult visat.

In ultima perioada, medicii incearca sa puna din ce in ce mai mult accentul asupra metodelor naturale de diminuare a durerilor din timpul nasterii. Cu toate acestea, nu putem uita nici de efectele pe care le ofera administrarea analgezicelor ori anesteziei epidurale atunci cand durerile sunt de nesuportat pentru gravida. Chiar daca aduc o serie larga de beneficii in acest sens, nu putem trece indiferenti pe langa reactiile adverse pe care le-ar putea provoca administrarea excesiva a acestora.

Analgezicele reprezinta o metoda uzuala de diminuare a durerilor din timpul nasterii naturale. Acestea sunt administrate femeii atat intramuscular, cat si intravenos, doar in cazul in care intensitatea dureroasa este destul de crescuta. Se apeleaza la administrarea lor doar in cazuri extreme, mai ales pentru ca acestea pot provoca anumite reactii adverse greu de controlat de catre medici in timpul nasterii. Greata, varsaturile, starea de oboseala si somnolenta sunt doar cateva dintre cele mai des intalnite simptome.

Anestezia epidurala se administreaza de catre medicul anestezist in coloana vertebrala printr-un cateter fixat pe spatele gravidei, atat pentru nasterile naturale, cat si in cazul nasterii prin cezariana. Aceasta diminueaza destul de mult durerile din timpul nasterii, producandu-si efectul in cateva minute de la injectare. Reactiile adverse ale anesteziei epidurale sunt si ele destul de numeroase. Inhibarea contractiilor si prelungirea nasterii datorata pierderii simturilor de a mai impinge sunt doua dintre cele mai des intalnite probleme cu care se confrunta medicii. Tocmai de aceea, administrarea de anestezic se va face cu prudenta, in doze mici, la intervale scurte, in functie de comportamentul gravidei in timpul nasterii.

Asa cum aminteam, in ultima perioada specialistii pun din ce in ce mai mult accentul asupra unor metode cat mai naturale de calmare. Hipnoza, masajul din timpul nasterii, prezenta tatalui in sala de nastere, exercitiile de respiratie, precum si metodele de relaxare dezvaluite de cursurile Lamaze sunt doar cateva dintre cele mai frecvente terapii realizate in acest scop.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme