- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIMasajul bebelusuluiMasajul talpilor bebelusului

Masajul talpilor bebelusului

Fiind portiunile cele mai mici ale corpului, de multe ori ajungem sa neglijam si chiar sa uitam ca acestea exista in momentul in care facem masajul de seara a bebelusului.

Cu toate acestea, masajul talpilor bebelusului ajuta la formarea unui mers sanatos, dar si la o stare de bine si de relaxare a bebelusului. Pana si cele mai aprige dureri de burtica cauzate de colici, ar putea fi inlaturate cu ajutorul unui asemenea masaj intrucat, potrivit specialistilor, in talpa se gasesc principalii centri nervosi ai organismului.

Asadar, nu ezita si stimuleaza foarte bine talpa copilului tau pentru a-i aduce relaxarea de care are nevoie. Masajul bebelusului trebuie sa inceapa cu regiunea superioara a corpului, se va porni de la cap, gat, spate, barbie, umeri, manute, picioruse si se va ajunge in final la glezne si talpi.

Ajungand in partea inferioara, la nivelul gleznelor le vei putea stimula prin simpla rotatie a piciorului, luandu-l pe fiecare separat in mana. Roteste glezna in ambele sensuri ale acului aratator al ceasului, intrucat in acest mod bebelusul se va destinde si cu siguranta se va simti mult mai aproape de tine.

Dupa rotatiile facute la nivelul gleznelor este timpul sa treci mai departe si sa incepi masajul talpii bebelusului. Nu apasa prea tare, dar nici foarte incet pentru ca atunci bebelusul se va simti gadilat. Masajul talpii trebuie sa fie accentual in regiunea calcaiului, in partea din exteriorul piciorului, dar si in partea de mijloc a acestuia, spre interiorul talpii.

Dupa masarea talpii bebelusului poti masa si degetelele celui mic. Poti realiza acest lucru folosindu-te de ambele tale maini. Tine cu o mana piciorul celui mic, iar cu cealalta apuca fiecare degetel al bebelusului si trage usor de el.

Nu uita ca in momentul masarii bebelusului sa ii vorbesti, incercand sa ii explici in termeni destul de voiosi ceea ce ii faci in asa fel incat acesta sa nu se sperie si sa se simta apropiat de tine. Comunicarea cu cel mic te va ajuta sa il simti cat mai aproape de tine, bebelusul simtindu-se in siguranta la auzul glasului mamei sale. Uita de telefoanele mobile, de televizor sau de o discutie cu un musafir. In acel moment, bebelusul tau trebuie sa iti acapareze intreaga atentie si responsabilitate.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme