- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
gastronomieMasa gata cât ai zice …biban!

Masa gata cât ai zice …biban!

Se spune că nu există pește care să nu fie gustos, există doar pește care nu este bine gătit. Din acest motiv, am putea afirma că oamenii care nu includ peștele în topul preferințelor lor culinare n-au gustat încă o rețetă cu adevărat bună.

Peștele este într-adevăr pretențios la gătit, însă, odată ce cunoști câteva reguli extrem de simple despre cum să-l ”manevrezi” în bucătărie, preparatul tău poate fi demn de MasterChef. Și, dacă tot vorbim despre preparate demne de MasterChef, nu putem omite celebra rețetă cu bibani de mare a lui Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka. Bibanul de mare – sau lupul de mare, cum i se mai spune acestui pește – este foarte apreciat în restaurantele cu profil mediteranean, tocmai pentru gustul lui savuros și faptul că nu este un pește gras. Îl găsești cu ușurință și în hipermarketurile autohtone și nu este deloc greu să-l prepari. Totuși, puțini oameni știu, însă, că atunci când vorbim despre prepararea peștelui, condimentele sunt printre cele mai importante ingrediente. N-ar prea avea gust altfel. Condimentele potrivite pot desăvârși gustul peștelui, pe când cele nepotrivite, ai ghicit, pot să te ”ajute” să ruinezi rețeta.

Chef Liviu Balint îți recomandă să optezi întotdeauna pentru Vegeta Condimente pentru pește, ca să atingi apogeul gustului perfect. Pentru rețeta cu bibani de mare în crustă de ierburi aromate ai nevoie de: 2 bibani, 15 grame rozmarin, 15 grame pătrunjel, 15 grame mărar, 20 grame usturoi pisat, 50 grame pesmet, 20ml ulei de măsline și, bineînțeles, un plic de Vegeta Condimente pentru Pește. Iar pentru ca bibanii să nu se plictisească în farfurie, poți adăuga o garnitură de legume la grătar compusă din: 120 grame roșii cherry, 100 grame zucchini și 150 grame ciuperci champignon.

Să vezi ce simplu e: mai întâi amesteci bine Vegeta condimente pentru Pește cu ierburile aromate și uleiul de măsline. Tăvălești bibanii de mare în acest amestec parfumat de mirodenii și prin pesmet, iar mai apoi îi lași să se odihnească la cuptor aproximativ o jumătate de oră până când crusta devine ușor închisă la culoare (fără să o arzi totuși). Cât timp bibanii noștri se rumenesc în cuptor, poți pune pe grătar legumele proaspete, fie sub formă de frigărui, fie pur și simplu tăiate în jumătate. Legumele nu au nevoie de prea mult timp, devin delicioase cât ai spune: biban de mare!

Dacă mai găsești și o sticlă de vin alb, ca să-ți răsfeți simțurile alături de rețeta lui Chef Liviu Balint, cu atât mai bine. Ai văzut? Cine spune că peștele se gătește greu?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme