- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERECezarianaMai mult de 40% dintre femei aleg sa isi aduca pe lume...

Mai mult de 40% dintre femei aleg sa isi aduca pe lume bebelusul cu ajutorul bisturiului

gravidaDaca acum mai bine de 10 ani nasterea prin cezariana era posibila numai atunci cand medicul considera absolut necesara aceasta interventie (doar rareori acceptand cezariana la cerere), in prezent numarul nasterilor prin cezariana este din ce in ce mai mare, mai mult de 40% dintre femei aleg sa isi aduca pe lume bebelusul cu ajutorul bisturiului.

Astazi, politica nasterilor prin cezariana nu mai tine cont de reguli stravechi, intervenindu-se chirurgical doar atunci cand era necesar, in prezent putandu-se realiza si la cerere. In ultima vreme procentul gravidelor care solicita aceasta interventie  este mult mai mare decat al celor care sunt obligate sa nasca prin cezariana datorita unor afectiuni ale bebelusului ori ale sale.

Teama de durere si neglijenta medicilor se numara printre motivele enumerate de gravidele care apeleaza la aceasta solutie pentru a fi scutite de momentele grele ale travaliului. Mai mult de 80% dintre gravide solicita nasterea prin cezariana pentru a scapa de durere.  Celalalt procent de 20% arata o serie destul de numeroasa de motive generate de lipsa de operativitate a sistemului medical, lipsa serviciilor, neglijenta medicilor ori durata travaliului.

Cu toate acestea, inducerea nasterii prin cezariana determina de cele mai multe ori o recuperare mai indelungata decat in cazul nasterilor naturale. Un element destul de important de care viitoarele mamici ar trebui sa tina cont si sa il ia in considerare este acela al intarzierii alaptarii. Prolactina, hormonul responsabil cu declansarea laptelui matern, isi incepe activitatea putin mai tarziu in cazul nasterilor induse.  Bucuria de a-ti tine in brate bebelusul inca din prima clipa si de a-i oferi lapte matern atunci cand are cea mai mare nevoie pentru a se intari si a face fata solicitarilor noului mediu ar trebui sa dea de gandit tuturor mamicilor care urmeaza sa aduca pe lume un bebelus.

De asemenea, efectele anesteziilor administrate in timpul nasterii prin cezariana sunt destul de puternice, putand genera reactii adverse multiple asupra organismului mamei. Cefalee, somnolenta, stare de oboseala, varsaturi, greata sunt doar cateva din cele mai des amintite simptome postoperatorii determinate de administrarea anesteziilor.

Recente cercetari incearca sa demonstreze faptul ca bebelusul nascut prin cezariana este mai predispus riscului de astm, avand in acelasi timp o imunitate destul de scazuta ce poate genera probleme de sanatate mai tarziu.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme