- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
comunicatJucarii recomandate pentru bebelusii mai mici de un an

Jucarii recomandate pentru bebelusii mai mici de un an

Multi parinti sunt pusi in dificultate atunci cand vine vorba de cumparat jucarii pentru bebelusi, mai ales daca acestia sunt foarte mici. Inainte sa faceti o achizitie, trebuie sa tineti cont de capacitatile si limitarile copilului. Aceasta este o scurta lista cu jucariile recomandate pentru bebelusi, in functie de varsta.

0-3 luni

In primele luni de viata, copiii nu pot apuca bine obiectele si nu se pot ridica singuri. De asemenea, vedere lor inca nu s-a dezvoltat suficient de mult pentru a vedea obiecte aflate la o distanta mai mare de 30-40 cm distanta. Din aceasta cauza, bebelusii vor aprecia jucariile la care se pot uita de aproape sau care canta. Sunt recomandate culorile contrastante, pentru ca sunt mai usor de vazut.

Cateva exemple bune de jucarii pentru nou nascuti sunt caruselele muzicale, care se pot prinde de patut, zdranganitoarele care se pot prinde de mana si picior si animalele de plus care scot sunete atunci cand copitul apasa pe ele.

3-6 luni

Intre trei si sase luni copiii capata abilitatea de a apuca lucruri si de a le manui. Acum poti incepe sa cumperi jucarii pe care le pot manui singuri. Tot in aceasta perioada, bebelusii incep sa bage lucruri in gura. Este bine sa verifici etichetele jucariilor pe care le cumperi pentru a te asigura ca sunt facute din materiale sigure.

Jucariile de plus sunt recomandate si in perioada aceasta. Copii vor incepe sa le smotoceasca, asa ca ai grija sa fie facute din materiale rezistente. Zdranganelele sunt o alta jucarie apreciata de copii, datorita zgomotului pe care il fac. De data aceasta sunt recomandate cele pe care copiii le pot tine in mana. Incepand cu luna 3 sau 4, cei mici vor incepe sa aiba dureri de gingii. Acesta este un semn ca dintii vor incepe sa iasa. Se recomanda cumpararea jucariilor de dentitie pe care copii le pot mesteca. Ele vor ajuta copiii in aceasta perioada.

6-9 luni

Intre sase si noua luni, copii devin mai vigurosi, iar miscarile lor sunt mai rapide si mai puternice. Aceasta este perioada cand copiii vor incepe sa loveasca cu jucariile lor sau sa le arunce. De asemenea, bebelusii vor realiza ca obiectele continua sa existe chiar si atunci cand ei nu le pot vedea. Din aceasta cauza vor plange dupa jucaria lor preferata atunci cand lipseste. Cei mici devin mai mobili in aceasta etapa, asa ca vor putea ajunge atat la jucarii, cat si la alte obiecte cu care nu vrei sa se joace.

Papusile moi si jucariile de plus devin preferatele copiilor in aceasta perioada, la fel si jucariile care pot fi manipulate: cuburile, inelele, jucariile cu maner, etc.

9-12 luni

In jurul varstei de 9-10 luni copii se pot deplasa prin camera intr-o forma sau alta. Asta inseamna ca se pot juca cu o varietate mult mai mare de jucarii. De asemenea, incep sa foloseasca jucariile ca pe unelte, de exemplu vor impinge o minge cu un bat. Este momentul sa incepi sa-ti implici copilul in jocuri mai interactive, de exemplu “vorbiti” impreuna la telefonul de jucarie. De asemenea, bebelusii incep sa-si dezvolte capacitatea de a rezolva probleme de logica si vor incepe sa retina cuvinte sau nume.

Jocurile care presupun sortatul formelor, mingile, telefoanele de jucarie si cuburile vor fi preferatele copiilor in aceasta perioada.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/baby-cute-child-happy-toddler-toy-84552/

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme