- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISomnul bebelusuluiInvata-l sa doarma linistit

Invata-l sa doarma linistit

Somnul de noapte se poate transforma intr-un cosmar pentru unii parinti daca nu respecta cateva obiceiuri sanatoase care ii vor ajuta sa se bucure de un somn linistit atat ei cat si cel mic.

Cand fiica mea avea in jur de opt luni, transportul din patul mare (unde ne pregateam de somn) in patutul sau se lasa cu vaicareli zgomotoase ca si cum ar fi fost abandonata. Desi stiam ca este bine, nu ii este foame sau sete, are scutecul uscat, toata aceasta drama mi-a frant inima. De multe ori am cedat si bebelusul a ajuns intre noi, in pat. In ciuda intentiilor mele bune, am cazut in capcana clasica a somnului in care cad toti parintii neexperimentati.

Mamele se simt groaznic atunci cand ii lasa pe cei mici sa planga, dupa cum sustin psihologii. Multe mamici sustin ca nu vor face precum mamele lor si isi vor plasa copilul in patut, aproape de usa, pentru a-i putea auzi, desi ii vor ignora plansetele. Dar unele dintre ele duc totul prea departe si considera ca este ingrozitor sa-i lase pe cei mici sa planga. Apoi totul se finalizeaza cu o problema de somn.

Alaptarea si leganatul pana cand cel mic adoarme

Este destul de des intalnit ca parintii sa cada in aceasta capcana deoarece hranitul si leganatul se rezuma la cam singurele actiuni pe care le faci la inceput (pe langa schimbatul scutecelor, desigur). Pentru ca nou-nascutii au nevoie sa fie hraniti la fiecare 3-4 ore si orarul lor de somn este destul de haotic, de obicei adorm cand sunt alaptati. Pe masura ce bebelusul de adapteaza la viata in afata uterului, adormirea dupa alaptare nu reprezinta o problema. In primele cateva luni, bebelusii nu au strategii de linistire si nu isi formeaza obiceiuri nepotrivite. Dar in jurul varstei de 4 luni, se maturizeaza din punct de vedere neurologic si incepe sa isi dezvolte rutina de somn.

In acest punct hranirea si leganatul pot deveni o problema daca asta este singura modalitate prin care il poti ajuta pe cel mic sa adoarma. Bebelusii se trezesc in jur de sase ori pe noapte, iar acesta este momentul in care vei constata ca este foarte greu sa il adormi folosind una dintre cele doua tehnici.

Ce poti face: Este esential sa creezi o rutina de somn, astfel incat el va asocia ora de nani cu anumite activitati: baita, imbracarea in pijamale, citirea unei povesti, lumina difuza. Daca se intampla acelasi lucru in fiecare noapte, cel mic va incepe sa inteleaga ca somnul este „pe drum”. Inainte de-a adormi il poti pune in patut, astfel incat sa il asocieze cu somnul.

Articolul precedentCapcanele somnului
Articolul următorStrategii de somn pe timpul noptii

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme