- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIIntoleranta la gluten

Intoleranta la gluten

Sensibilitatea la gluten are o incidenta din ce in ce mai mare in randul copiilor. Ea poate merge de la alergie si intoleranta pana la boala Celiaca (Celiachie), cauzata de reactia autoimuna a organismului la ingerarea de gluten si care determina si sindromul de malabsorbtie. La bebelusi, celiachia cauzeaza balonare, diaree, dureri abdominale si, pe termen lung, anemie, osteoporoza si chiar probleme neurologice.

Spre deosebire de celiachie, alergia la gluten se poate observa imediat dupa consumul alimentelor care contin gluten (grau si produse derivate). Simptomele alergiei la gluten includ oboseala accentuata, dureri de incheieturi, probleme digestive, crestere sau scadere mare in greutate. Singurul tratament eficient pentru celiachie sau alergia si intoleranta la gluten o reprezinta o alimentatie fara gluten. Intr-o prima faza pare ca dieta devine foarte restrictiva,dar cu putina imaginatie, vei putea elabora meniuri hranitoase si sanatoase, fara gluten, pentru bebelusul tau. Cu ce poti inlocui graul>

Quinoa

Bogata in proteine si aminoacizi, quinoa a fost trecuta de specialistii NASA pe lista plantelor de cultivat in spatiu, datorita bogatiei in nutrienti, dar si a faptului ca este o planta care se adapteaza repede la solurile dificile. Quinoa este bogata in proteine, fier, calciu, potasiu, fosfor si cupru si are proprietati antivirale si anticancerigene. O poti introduce si tu in meniul tau – este un antidepresiv natural.

Manioc

Nelipsit din meniurile brazilienilor, maniocul este bogat in vitamina B9 (acid folic) si carbohidrati sanatosi, precum si acizi grasi esentiali – omega 3 si omega 6 si calciu. Este si foarte bogata caloric, ceea ce o recomanda in cazul bebelusilor care trebuie sa recupereze in greutate.

Amarant

Este singura cereala care contine lizina, o proteina de inalta calitate. Amarantul este practic, o sursa de proteine completa.

Hrisca

Vitaminele B1, B2, B3 si B6, fierul, zincul, potasiul, magneziu si manganul se gasesc in cantitati importante in hrisca. Hrisca  furnizeaza organismului vitamina E, seleniu, quercitina si proteine de inalta calitate.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme