- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIDinti de lapteIngrijirea dintilor bebelusului

Ingrijirea dintilor bebelusului

Inca de la varste fragede bebelusii se vor confrunta cu aparitia dureroasa a dintisorilor de lapte. Si cum cel mic are nevoie de acesti dintisori pentru o perioada de cativa ani este necesara mentinerea unei igiene optime in aceasta regiune pentru a preveni aparitia cariilor.

Asadar, trebuie sa stii sa iti inveti copilul cu cea mai esentiala deprindere in ingrijirea dentara –  si anume realizarea periajului dentar de doua-trei ori in intervalul unei zile. Tot ceea ce aveti nevoie este o periuta care sa il atraga pe cel mic, dar si o pasta de dinti eficienta, de regula recomandata de medicul specialist.

Folosirea unei paste de dinti „dupa ureche” sau conform proprietatilor enumerate in reclame poate aduce grave afectiuni dentare celui mic, afectandu-i acestuia smaltul dintilor.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te inarmezi cu multa rabdare intrucat la inceput cel mic va refuza pasta de dinti, fiind foarte neprietenos cu periuta. Trebuie sa fii capabil sa ii explici care vor fi urmarile negative ale lipsei periajului dentar. Atunci cand vei dori sa il determini sa accepte periajul este recomandat sa ii arati tu insusi cum exersezi un astfel de lucru la tine intrucat copilul are darul imitarii adultului. Bineinteles, daca vom vorbi de un copil mai mic, care sa nu fie capabil inca sa se descurce singur in periaj, va trebui sa il ajuti tu, cu multa grija si plina de rabdare. Nu trebuie sa il sperii sau sa il ranesti, realizarea periajului trebuind sa se faca intr-o atmosfera calda, plina de zambete, trebuind sa creezi chiar tu un adevarat joc pentru ca bebelusului sa ii fie pe plac un astfel de moment.

Indicatiile noastre stomatologice au in vedere asigurarea unui periaj inca de la aparitia primului dintisor de lapte intrucat se va asigura in acest mod sanatatea dentara a celui mic, o perioada destul de lunga fara carii, destul de neplacute in viata oricui.

Atunci cand cel mic isi va executa singur acest procedeu trebuie sa fii atenta la eliminarea de catre acesta a restului de pasta de dinti ramasa ca urmare a spalarii. Inghitirea acestuia va avea efecte negative in organism datorita fluorului existent in pasta de dinti, dar va influenta si o patare a dentitiei.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Articolul precedentIngrijirea gingiilor bebelusului
Articolul următorDentitia de lapte

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme