- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIDinti de lapteIngrijirea dintilor bebelusului

Ingrijirea dintilor bebelusului

baby-460x280

Picture 1 of 2

Specialistii ne spun ca niciodata nu este prea devreme sa incepem ingrijirea dintisorilor bebelusului, astfel ca nu este indicat sa astepti sa iasa toti pentru a te ocupa de igiena guritei. Imediat ce primii 2-3 dintisori si-au facut aparitia poti incepe sa-l obisnuiesti cu o rutina de seara in care, inainte de a-l pune pe puiut in patut, sa introduci etapa igienei bucale.

Cand bebelusul are doar cativa dintisori iesiti nu este nevoie sa apelezi la o periuta pentru copii deoarece este posibil sa-i ranesti gingia si sa-i provoci sangerari. Apeleaza la o batista curata sau la o bucatica de tifon umezita. Sterge dintisorii, gingiile, limbuta si obrajorii copilului cu ajutorul tifonului. Nu este nevoie sa apelezi la pasta de dinti decat mai tarziu.

Odata ce micutul tau a implinit 1 anisor, poti sa te gandesti sa alegi o periuta colorata si frumoasa pentru bebelusi si o pasta de dinti. La modul ideal, ar trebui sa alegi o pasta de dinti fara fluor pentru ca este posibil ca, la o varsta atat de frageda, cel mic sa inghita pasta, lucru care nu este de dorit, in special daca micutul are parte si de alte surse de fluor. Pentru a-l spala pe dintisori, tine-l pe cel mic in brate si periaza-i usor fiecare dintisor. Incearca sa faci experienta cat mai placuta, lasa-l sa se joace, sau sa atinga periuta. Indiferent de varsta, cu cat spalatul pe dinti este mai placut si mai distractiv, cu atat copilul se va obisnui mai repede cu aceasta activitate.

De ce apar cariile la bebelusi?
Cariile apar in momenult in care bacteriile din gurita reactioneaza cu zaharul si formeaza un acid care distruge chiar si smaltul dur al dintisorilor. Astfel, sucurile de fructe, bauturile indulcite si alimentele dulci cresc riscul de degradare a dintisorilor, in special daca sunt consumate intre mese.
Pentru a preveni aparitia cariilor poti sa-l obisnuiesti pe cel mic cu gustari sanatoase, cum ar fi legumele sau fructele proaspete. In plus, dupa ce puiutul este mai mare, este important ca spalatul pe dintisori sa fie o activitate zilnica, de 2 sau chiar de mai multe ori pe zi. Nu ezita sa-l speli pe cel mic pe dinti dupa ce consuma dulciuri pentru ca astfel vei scapa de neplacerile si durerile provocate de carii.

Cand trebuie sa mergem la dentist?
Vizita la dentist trebuie sa reprezinte o activitate obisnuita pentru copil. Acest obicei sanatos va face ca el sa nu ajunga sa aiba nevoie de tratament sau interventie decat in cazurile speciale. Copilul trebuie dus la dentist chiar inainte de aparitia tuturor dintisorilor pentru ca un specialist te poate indruma si ajuta in cazul in care nu te descurci cu igiena bucala a puiului tau.
Incepand cu varsta de 2 ani si jumatate, copilul trebuie sa mearga in mod regulat la dentist, o data a sase luni. Daca este cazul, medicul dentist poate sugera anumite tratamente pentru prevenirea cariilor, astfel ca vizitele la cabinetul sau sunt necesare. In plus, daca micutul tau are parte de carii este important ca acestea sa fie identificate la timp.

Tu de la ce varsta ai inceput sa te ocupi de igiena bucala a puiului tau?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme