- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISanatateInfectiile urinare la cei mici

Infectiile urinare la cei mici

bebelus frumos (http://lh5.ggpht.com)Infectiile urinare sunt destul de frecvente mai ales atunci cand vine vorba de bebelusii prematuri. Cu toate acestea, se poate spune ca peste 25% dintre bebelusii nascuti la termen pot trece prin astfel de afectiuni nedorite de catre parinti. Simptomatologia este si mai raspandita atunci cand vine vorba de fetite, multe dintre acestea dezvoltand infectiile urinare imediat dupa implinirea varstei de un anisor.

De cele mai multe ori putem considera urina un mediu in care bacteriile nu-si fac cunoscuta prezenta, fiind un mediu destul de steril. Pot exista si situatii in care bacteriile sa apara intr-un numar mai mic sau mai mare, determinand aparitia infectiei urinare, uneori in forma mai usoara, alteori in forma mai severa.

O astfel de infectie este mai serios raspandita in cazul fetitelor intrucat acestea prezinta un stil diferit de a merge la baie. Ca urmare a acestui lucru, bacteriile pot fi raspandite cu mare usurinta din zona anala, avand o deplasare de jos in sus, catre caile urinare.

In cazul baieteilor aceste lucruri sunt mai rar intalnite, uneori chiar imposibile. De asemenea, indiferent de felul cailor urinare, fie ca sunt sanatoase, fie ca prezinta anumite afectiuni ori malformatii congenitale, acestea pot dezvolta astfel de infectii indiferent de varsta copilului.

De asemenea, ca urmare a refluxului vezico-ureteral anormal sau ca urmare a aparitiei unui blocaj al urinei in tractul urinar ca urmare a unei tumore la nivelul vezicii urinare, cei mici pot dezvolta astfel de probleme. Nu putem uita de anumite sapunuri destul de parfumate sau cu un continut chimic destul de ridicat care, dupa folosire, vor determina anumite infectii ca urmare a iritarii uretrei.

Simptomele unei astfel de afectiuni sunt destul de diverse, cei mici putand dezvolta stare de varsaturi, agitatie, diaree, lipsa poftei de mancare, greutate mai mica decat normal in timpul cresterii, usturime la urinat, mictiune frecventa, dureri abdominale si lombare, urina urat mirositoare, stare de oboseala si uneori febra.

Tratamentul este indicat de catre medicul pediatru, rareori fiind caz de spitalizare – aceasta poate deveni obligatorie in cazul bebelusilor mai mici de 6 luni. Antibioticele, dar si o buna hidratare vor deveni obligatorii pentru ca bebelusul sa se poata insanatosi, de regula in circa 3 zile de la prima doza de tratament administrata.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme