- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiInfectiile respiratorii la copii - metode de tratament

Infectiile respiratorii la copii – metode de tratament

copil-2

Picture 1 of 2

Infectiile respiratorii la copii sunt destul de frecvente mai ales in randul celor mici, fiind generate de foarte multe cauze.

Odata inscrisi in colectivitate copiii intra in contact cu numerosi agenti bacterieni, lucru ce le poate dauna sanatatii. Infectiile respiratorii devin in acest fel destul de frecvente, alterand starea de rau a copilului.

Cu toate ca se considera faptul ca infectiile respiratorii trec intr-o perioada de circa sapte zile cu sau fara tratament de specialitate, in realitate durata acestora poate fi mai mare, mai ales atunci cand copiii sunt mai mici, depasind astfel 10 zile. Cu timpul, pe masura ce copilul va creste, organismul sau va deveni imun la o serie de bacterii ori agenti infectiosi, racind mai greu, astfel de imbolnaviri repetandu-se la intervale din ce in ce mai mari.

In tara noastra, infectiile respiratorii la copii se trateaza de cele mai multe ori cu antibiotice. Nimic mai gresit! Excesul de antibiotice dauneaza sanatatii copilului, micsorandu-i imunitatea, predispunandu-l in acest fel la alte afectiuni mult mai serioase. In ultima perioada se observa o tendinta homeopata de tratament. Multi medici, inspirati de tarile occidentale incearca inlocuirea antibioticelor cu tratamente mai usoare, de obicei avand la baza compusi cat mai naturisti. Tratamentul simptomatic reprezinta o alta modalitate eficienta de vindecare a infectiilor respiratorii.

Chiar daca acestea altereaza starea generala a copilului, determinand episoade de tuse, febra, mucozitati abundente, inapetenta, in general parintii isi pot ajuta copiii cu ajutorul tratamentelor homeopate. In cazul in care are febra, tratamentul cu ibuprofen si paracetamol pot fi solutii practice. De asemenea, se recomanda ca micutul sa fie bine hidratat. Nu este indicat ca in caz de febra copilul sa fie foarte imbracat, medicii fiind de parere ca acest lucru nu determina decat o supraincalzire a corpului, fapt daunator. In plus, se recomanda baile caldute, apa putand avea o temperatura cu doua grade mai mica decat cea a corpului copilului.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme