- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiGripa AH1N1 si la copii

Gripa AH1N1 si la copii

vaccin (www.emaramures.ro)O noua epidemie de gripa de tip AH1N1 se pare ca a aparut iarasi pe teritoriul tarii. Potrivit specialistilor, efectele sale sunt dezastruoase atacand in mare parte copiii, dar si persoanele trecute de varsta de 30 de ani.

Studiile recente demonstreaza ca in cazul in care nu va fi efectuat vaccinul nimeni nu poate fi exclus de la riscul imbolnavirii, imunitatea fiind o stare exclusa din ecuatia in cauza. Asa ca, indiferent de varsta si sex, oricine poate fi expus unui astfel de risc, pornind de la nou-nascuti si pana la batrani.

Cu toate acestea, statisticile devin ingrijoratoare atunci cand facem referire mai ales la o parte din populatia tanara intrucat cei care s-au imbolnavit pana acum sunt tinerii si copiii. Chiar daca gradul de risc este mai mare la cei cu varste mai inaintate, trecute de 60 de ani, se pare ca acestia nu sunt inca „loviti” de o astfel de tulpina bacteriana.

Decesul celor infectati apare de regula atunci cand cei in cauza prezinta un sistem imunitar destul de slab, comparativ cu ceilalti. Daca incercam sa comparat acest tip de virus cu gripa uzuala, cu care suntem deja obisnuiti vom putea constata ca formele sale nu sunt dintre cele mai grave, bolnavul prezentand o simptomatologie mai acceptabila, comparativ cu gripa obisnuita. De asemenea, pana si tratarea gripei porcine se poate face cu o mai mare usurinta.

Stresul si oboseala organismului sunt alte cauze care pot conduce catre un risc mai mare de mortalitate a celor infectati cu virusul AH1N1. Riscul este cu mult mai mare in cazul femeilor gravide, copiilor care nu au implinit inca doi anisori, persoanelor care sufera de astm sau de alte afectiuni respiratorii ori pulmonare, persoanele cardiace, cu sensibilitate marita la nivelul ficatului si pancreasului, dar si cei care sufera de afectiuni neurologice.

Simptomele gripei porcine sunt destul de comune: febra mare, diaree, varsaturi, frisoane, dureri la nivelul gatului, tuse, inapetenta. In cazul in care prezentati unul dintre simptomele descrise mai sus este indicat sa vizitati de urgenta cel mai apropiat spital in vederea recoltarii probelor biologice si depistarii cauzei aparitiei virusului, dar si a modului de imprastiere catre alte persoane. Pentru a preveni este indicat sa efectuati vaccinul.

Articolul precedentCriptorhidia la baietel
Articolul următorAftele bucale la copil

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme