- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIGreseli frecvente in somn

Greseli frecvente in somn

Intampini dificultati in a-l face pe cel mic sa doarma noaptea intreaga? Iata cateva dintre greselile tipice pe care le fac parintii si cum poti face sa le eviti.

Pastreaza o rutina – Multi oameni au nevoie sa se linisteasca inainte de somn, asa ca de ce n-ar avea si copiii nevoie de asta? O rutina de somn nu numai ca il relaxeaza pe micutul tau, dar este si reprezinta si un moment perfect in care sa va atasati mai mult unul de altul si sa legati legatura copil-parinte.

Rutina de somn il ajuta pe micutul tau sa adoarma usor. Desi pare ca iti ia mult timp, reprezinta o strategie buna pe termen lung. Poti incepe rutina de somn cu o ora inainte de ora la care iti doresti sa adoarma. Trage draperiile, pregateste baita si portia de lapte, imbraca-l in pijamaluta si pregateste-i CD-ul cu cantece de leagan. Citeste-i o poveste si alapteaza-l sau hraneste-l cu biberonul, in functie de caz. La final, il poti pune in patutul sau, intr-o stare de adormire, insa inca treaz.

Nu ignora semnele de somn – Copiii si bebelusii transmit intotdeauna semnale atunci cand le este somn. Cateva dintre acestea reprezinta: frecatul la ochi, cascatul, activitate mai scazuta, fastaceala si vaicareala si pierderea interesului pentru oameni si pentru joaca. Daca ratezi momentul oportun pentru a-l pune la somn, organismul sau nu va pompa melatonina, ci cortizol, un hormon de stres.

Urmareste-l pe cel mic in timpul zilei si vei observa ca exista un tipar in comportamentul sau. Daca nu observi semnalele, poti merge intr-un loc linistit astfel incat sa adoarma incurajat de calmul pe care il degaja spatiul in care se afla. Daca te afli intr-un punct in care cel mic este suprastimulat, indeparteaza stimulentul si du-l intr-un loc linistit si stai cu el pana cand se calmeaza si adoarme. Este posibil sa fie nevoie de ceva mai mult timp decat de obicei.

Atunci cand micutul tau pare ca nu mai adoarme si este ora 3:00 dimineata… probabil ca esti si tu extrem de epuizata si ai face orice pentru ca puiul tau sa adoarma. Il plimbi, il legani, il alaptezi, il mangai pe spate. In jurul varstei de 3-4 luni acestea devin obiceiuri pentru micutul tau.

De fiecare data cand copilul tau se trezeste, si este de stiut ca fiecare dintre noi ne trezim de cateva ori pe timpul noptii, va avea nevoie de tine pentru a-l alina ca sa poata adormi la loc. Secretul este sa il pui pe cel mic in pat atunci cand este inca treaz, astfel incat sa invete sa adoarma singur de fiecare data cand se trezeste in timpul noptii.

 sursa foto: alphafemalesociety.com

Articolul precedentCe nu stiai despre gemeni
Articolul următorBebe face nani!

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme