- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIGreseli cand incepi diversificarea

Greseli cand incepi diversificarea

Cand sa incepi, ce sa introduci prima oara in meniu, ce te faci daca nu va vrea sa manance, cum stii daca se hraneste suficient? – o multime de astfel de intrebari te framanta atunci cand vine vremea sa incepi diversificarea. Trecerea spre alimentatia solida este o perioada importanta atat pentru mami, cat si pentru bebe. In timp ce vei descoperi singura ce preferinte alimentare are micutul tau si la ce alimente poate avea anumite reactii, uite ce este bine sa stii inainte de a-i oferi primele meniuri solide.

  1. Nu incepe diversificarea cu suc de fructe

Pe de o parte, pentru ca este iritant pentru mucoasa digestiva, pe de alta parte, pentru ca cele mai multe substante nutritive se afla de fapt in pulpa fructului. Daca alegi sa incepi diversificarea cu fructe, ofera-i celui mic piureuri de pere sau mere. In ciuda renumelui lor de alimente foarte potrivite pentru prima etapa a diversificarii, bananele pot fi destul de indigeste si pot induce alergii celui mic, la fel ca multe alte fructe si legume cu seminte mici – kiwi, capsuni, dovlecei.

In plus, predispun la constipatie, o problema cu care si asa cel mic se confrunta atunci cand schimba alimentatia si trece de la un meniu bazat pe lapte, la unul in care isi fac loc si alimente semi-solide.

  1. Fereste-te de cereale

In teorie, recomandate la inceputul diversificarii pentru continutul de carbohidrati si minerale, cerealele trebuie introduse dupa anumite cercetari in meniu. Cele mai multe dintre cerealele din comert si preparatele derivate din ele contin foarte multe zaharuri, dar si gluten, la care multi bebelusi prezinta intoleranta sau au chiar alergie. Nici traditionalii biscuiti pe care mamele noastre ni-i dadeau la molfait nu sunt o varianta prea buna, ofera doar calorii goale.

  1. Mancarea la borcanas

Are avantajul ca este gata preparata, este pregatita din ingrediente selectionate din culturi bio (in teorie) si este gustoasa. Dar mancarea la borcanas poate contine foarte mult zahar, chiar si sare (desi aceasta este contraindicata, neputand fi procesata de rinichii bebelusilor) sau alte substante care potenteaza gustul, pervertind papilele gustative ale celui mic. Pe de alta parte, un meniu bazat exclusiv pe borcanase poate fi destul de costisitor. Daca totusi alegi borcanasele (ce e drept, ele reprezinta o solutie salvatoare in multe imprejurari) citeste cu atentie ingredientele si nu ii servi mancarea direct din borcanas. Pune separat o jumatate de portie si abia apoi da-i si restul de continut, in cazul in care cel mic mai doreste sa mai manance. Daca lui nu ii e prea foame si ii dai sa pape direct din borcan, pana la masa urmatoare, in recipient se acumuleaza o multime de bacterii care ii pot provoca mari probleme digestive.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme