- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEFamiliaGhidul tatalui

Ghidul tatalui

A deveni parinte iti schimba viata si stii asta deja. Ceea ce nu stii inca este cum si mai ales in ce feluri iti va schimba viata. Nu este nimic in lumea aceasta care sa te pregateaasca pentru minunatia si provocarile vietii de parinte. Cu toate acestea, daca stii la ce sa te astepti poate reduce numarul de mari surprize care se intrevad la orizont.

Iata o previzualizare a felului in care bebelusul va schimba relatia cu partenera ta, a imaginii de sine, a somnului tau, a vietii sexuale si tot asa…

Cu bebe suntem trei

Inainte de bebe tu si partenera ta aveati mai mult timp pentru voi si pentru distractiile voastre. A avea un copil iti schimba prioritatile, iti da sansa la mai putina spontaneitate si iti aduce mai mult control in viata.

Odata deveniti parinti, va veti pierde foarte usor in rolurile voastre de mama si tata. Nu uita ca mai intai de toate sunteti un cuplu si in loc sa priviti copilul ca pe centrul universului ganditi-va la sosirea sa ca la un eveniment care va va schimba viata alaturi de partener. Este foarte important pentru sanatatea cuplului sa nu fie nimeni surprins.

  • Incearca sa stabilesti o prioritate din a acorda atentie partenerei tale. Studiile demonstreaza ca partenerii petrec din ce in ce mai putin timp impreuna din momentul in care devin parinti. Uneori, puteti sa beti o ceasca de cafea sau sa faceti o scurta excursie la magazin impreuna. De ce nu?
  • Acordati-va timp pentru voi insiva. Majoritatea proaspetelor mamici – mai ales daca mai au acasa alt copil, apreciaza ca au pe cineva alaturi care sa le ajute ca o data pe saptamana sa-si poata petrece un pic de timp doar ele singure, citind o carte sau pur si simplu stand linistite.
  • Nu tine un jurnal despre al cui este randul sa schimbe scutecele ci ajuta-l intotdeauna pe celalalt de fiecare data cand pare ca are nevoie si nu mai poate face fata.

Tatal – Devenirea

Atat femeile cat si barbatii infrunta aceleasi probleme atunci cand devin parinti, dar barbatii tind sa se concentreze mai mult pe aspectul financiar si al responsabilitatii legate de acest subiect, iar aceasta le poate da o stare de anxietate sau stres.

Studiile demonstreaza ca multi barbati dezvaluie sentimente contradictorii pe masura ce-si asuma rolul si identitatea de tata:

  • Bucuria si mandria de a deveni tata se amesteca totodata cu sentimente de anxietate legate de faptul ca isi pierd din independenta;
  • In noile circumstante, barbatii se simt fara putere;
  • Tatii care au grija de copil se zbat pentru a mentine un echilibru intre munca si responsabilitatile casei;
  • Nu uita ca nu esti singur in toata aceasta experienta si nu ai de ce sa ai teama si dubii, desi este un sentiment normal. Daca discuti cu partenerul te poate ajuta sa infrunti provocarea care se asterne in fata ta.
Articolul precedentMeseria de parinte
Articolul următorDespre sarcina la 20, 30 si 40 de ani

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme