- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERECezarianaFrica de cezariana

Frica de cezariana

Nasterea celui mic se apropie tot mai mult, sarcina este pe final, iar tu te gandesti mai mult sau mai putin cu teama la procesul nasterii in sine. Oare totul va decurge bine si vei naste pe cale naturala, sau oare cezariana planuita din timp va reprezenta un succes?

Desi nasterile prin cezariana sunt destul de des intalnite (1 din 4), decizia nu se ia intotdeauna atat de usor. Daca exista o situatie care impune cezariana, medicul obstetrician solicita o a doua opinie pentru a se asigura ca ia decizia corecta. Exista multe motive pentru care o nastere prin cezariana poate fi necesara: un bebelus mare, o sarcina multipla, imposibilitatea de-a progresa in travaliu, sau conditii medicale precum diabetul, hipertensiune sau placenta praevia.

Uneori mai multi factori dintre acestia se petrec simultan, facand dintr-o cezariana una dintre modalitatile cele mai sigure pentru a naste. Este important ca pacientele sa nu uite ca tinta principala a medicului este sa mentina sanatatea femeii si a bebelusului.

Este normal ca o femeie sa se teama inaintea unei interventii chirugicale atat de majore. Dar trebuie sa iei in calcul ca vei simti presiune in timpul operatiei, mai ales in momentul in care bebelusul este expulzat, si pana la final aceasta interventie dureaza aproximativ 45 de minute. In tot acest timp bebelusul s-a nascut intre minutul 10 si 15.

Marea majoritate a operatiilor sunt realizate in timp ce mama este treaza, administrandu-i-se o anestezie epidurala, care amorteste zona de la lombara in jos, desi in realitate nu iti vei simti corpul de la piept pana in varful picioarelor.

Epidurala este folosita pentru cezarienele neplanuite, deoarece femeia deja a primit medicatie pentru durere in timpul travaliului. Daca vorbim despre cezariene programate, atunci anestezia se realizeaza in coloana vertebrala, deoarece sunt mai usor de administrat si dureaza exact atat cat este nevoie, pana la maxim doua ore. Anestezia generala este rezervata urgentelor sau in cazuri mai rare, cand epidurala clasica nu functioneaza.

Odata aflata in sala de operatie, doctorul face o incizie deasupra liniei bikinilor si in peretele abdominal. O alta incizie este realizata pe uter, pe unde bebelusul este expulzat. Cordonul ombilical este taiat iar placenta este scoasa inainte ca incizia sa se inchida.

Dupa operatie, multora dintre paciente li se administreaza calmante care pot atenua dinsconfortul resimtit dupa ce epidurala si-a incheiat efectul. Per total nasterile prin cezariana sunt experiente sigure si cu putin noroc, sotul tau poate sa iti fie alaturi pentru a te tine de mana.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme