- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEFertilizare in vitroFertilizarea in vitro si riscul de malformatii genetice

Fertilizarea in vitro si riscul de malformatii genetice

femeie gravida (http://blog.joshaxe.com)Chiar daca tehnicile de fertilizare in vitro presupun o serie de avantaje pentru cuplurile infertile aflate in asteptarea unui bebelus, exista si cateva dezavantaje destul de grave pentru acestia.

Potrivit unor studii canadiene s-a incercat sa se demonstreze ca bebelusii nascuti prin tehnicile de fertilizare in vitro au un risc mai mare de a se naste cu malformatii genetice. Studiul a aratat ca un procent de 3% dintre copii conceputi cu ajutorul unor astfel de procedee s-au nascut cu malformatii genetice destul de grave, comparativ cu un procent de 2% aparut in urma metodelor naturale de concepere. Asadar, cuplurile fertile au riscuri mai mici de a aduce pe lume copii cu probleme comparativ cu cele infertile.

Studiul a avut la baza analiza a peste 43.000 de copii si s-a aratat ca majoritatea celor nasacuti cu astfel de malformatii prezinta anomalii la nivelul inimii sau la intestine. Aproximativ 3% dintre acestia au fost diagnosticati fie inca din viata intrauterina, fie la cateva zile dupa nastere cu malformatii genetice. Majoritatea celor depistati cu astfel de probleme au prezentat anomalii cardiace, gastrointestinale si ale musculaturii si sistemului osos.

Chiar daca ne asteptam la spina bifida sau la buza de iepure, nu exista o relevanta intre aceste diagnostice si tehnicile de fertilizare in vitro.

Potrivit calculelor, specialistii au aratat ca 3,45% dintre copii nascuti prin fertilizare in vitro prezinta astfel de defecte, 2,89% sunt diagnosticati cu malformatii congenitale ca urmare a tehnicilor de inseminare artificiala si numai 2,35% prezinta defecte din nastere ca urmare a tratamentelor de stimulare ovariana.

Chiar si asa, expertii au incercat sa demonstreze ca o varsta mai inaintata a mamei poate influenta astfel de probleme la bebelus. Potrivit lor, tot mai multe femei in varsta apeleaza la procedeele de fertilizare in vitro, tehnicile fiind cerute in mare parte de femeile trecute de 35 de ani. Inseminarea artificiala este adecvata mamelor cu o varsta de 32 de ani, pe cand stimularea ovariana se poate face chiar si sub 30 de ani.

Asadar, pe langa tehnicile moderne de fertilizare in vitro, bebelusului i s-ar putea cauza serioase probleme si ca urmare a unei varste mai inaintate a mamei.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme