- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEFertilizare in vitroFerilizarea in vitro, pas cu pas

Ferilizarea in vitro, pas cu pas

fertilizare-in-vitro

Picture 1 of 2

Tehnicile de fertilizare in vitro sunt din ce in ce mai cunoscute in ultima perioada de catre cuplurile infertile, avand peste 30% sanse de reusita.

Daca pana nu demult Patrick Steptoe si Robert Edwards din Marea Britanie erau cei care au descoperit o astfel de inventie sanatoasa pentru cuplurile dornice de a avea un copil, astazi astfel de tehnici au peste 30% sanse de succes. In anul 1978, Louise Brown a fost primul copul conceput in eprubete. De atunci si pana astazi sansele de reusita ale fertilizarii in vitro au crescut la aproape 30%.

In cazul in care a trecut mai mult de un an de incercari repetate, iar cuplul nu a reusit sa obtina o sarcina este indicat sa se prezinte la medicul specialist in vederea efectuarii testelor pentru depistarea infertilitatii. In cazul in care se constata anumite probleme mai grave ale infertilitatii medicii pot recomanda demararea procedurii de fertilizare in vitro.

Fertilizarea in vitro presupune ca spermatozoizii recoltat de la tata si ovulelel de la mama se amesteca, avand loc fecundatia. In urma acestei proceduri va rezulta un embrion viabil care va fi implantat ulterior mamei.

Fiecare femeie si-a pus problema daca o asemenea procedura este dureroasa. In realitate, un astfel de lucru este destul de putin dureros. Cu toate acestea, testele, analizele si investigatiile sunt destul de lungi, putandu-le crea viitorilor parinti o stare de plictiseala. Chiar si asa, fara astfel de analize starea de sanatate a parintilor nu va putea fi evaluata. Tocmai de aceea, este indicat sa se afle inca din primele saptamani care este gradul de infertilitate al cuplului dornic de a obtine o sarcina.

Medicatia si dozarile hormonale sunt in realitate destul de bine acceptate de catre fiecare femeie. Stimularea ovariana injectabila se va realiza intr-un interval de aproximativ 7-10 zile, avand scopul de a fi obtinute cat mai multe ovocite. In mod normal, organismul produce una sau doua ovocite, insa prin stimulare ovariana este nevoie de 6 pana la 14 ovocite. Cu cat numarul acestora este mai mare, cu atat succesul fertilizarii in vitro este mai ridicat.

Recoltarea probelor de sange, dar si ecografiile endovaginale sunt alte cateva demersuri medicale necesare pentru FIV.

Recoltarea ovocitelor se va face sub anestezie generala, pacienta fiind complet adormita. De regula, recoltarea acestora dureaza aproximativ 15 minute. Impreuna cu spermatozoizii recoltati de la tata se creaza unul sau mai multi embrioni ce vor fi eliberati in uterul mamei prin embriotransfer in nu mai mult de 72 de ore. In mod normal, numarul embrionilor transferati mamei sunt doi sau trei pentru ca rata de reusita sa fie mai mare. Embriotransferul este o procedura complet nedureroasa, potrivit medicilor specialisti.

In circa 14 zile de la embriotransfer se recolteaza o proba de sange pentru depistarea beta hCG in vederea stabilirii unei sarcini.

Costul procedurii de fertilizare in vitro variaza de la o clinica la alta in functie de garantia reusitei. Costul tratamentelor de stimulare ovariana ajunge la 5000 de lei, iar procedura de embriotransfer poate ajunge chiar la 7000-8000 de lei. Cu toate acestea, prin programul national de fertilizare in vitro statul subventioneaza integral astfel de tehnici.

Foto: http://www.pulsmedia.eu / http://www.imidoresccopii.ro

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme