- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISanatateFebra la bebelusi – un indiciu pentru infectia urinara

Febra la bebelusi – un indiciu pentru infectia urinara

Am intrat in sezonul rece si, la fel ca toate mamicile, esti ingrijorata pentru ca nu vrei ca puiul tau sa raceasca. Febra este un indiciu ca bebelusul tau a luat un virus si ca a racit, dar fii atenta si la celelalte simptome pe care le are micutul tau. Ai observat, cand l-ai luat din patut, ca bebelusul tau are febra neinsotita de alte simptome si nu reusesti sa descoperi cauza? Este posibil ca micutul tau sau aiba o infectie urinara.

baby-mom

Picture 1 of 2

Specialistii sustin faptul ca bebelusii pot dezvolta o infectie urinara in proportie de 30 pana la 40 la suta. In mod normal, urina se elimina usor din rinichi, fiind filtrata prin doua tuburi numite uretre. Acestea pleaca din fiecare rinichi si ajung in vezica urinara, de unde, prin uretra, urina este eliminata.

Bacteriile care se afla pe pielea din apropierea organelor genitale pot intra in uretra sau rinichii pot fi infectati de bacteriile care se afla in sange, acestea putand provoca inflamatii in orice loc pe parcursului tractului urinar. Acestea sunt principalele cauze ale infectiilor urinare.

Daca suspectezi ca puiul tau sufera de o astfel de infectie, sfatul nostru este sa apelezi la medicul pediatru. Netratata, o astfel de infectie poate trece foarte repede la rinichi si poate provoca astfel afectiuni permanente si, in unele situatii, chiar insuficienta renala.

Pentru majoritatea bebelusilor, singurul simptom clar care apare in caz de infectie urinara este febra. Exista insa si cazuri in care apar mai multe indicii. Este posibil ca bebelusul tau sa planga fara motiv si sa manifeste dureri atunci cand urineaza. De asemenea, urina poate avea un miros neplacut si poate fi tulbure. Se mai poate ca micutul sa fie nelinistit in majoritatea timpului si poate sa apara si voma sau refuzul de a manca.

Ca tratament, cel mai probabil medicul iti va recomanda antibiotice sub forma lichida. Acest tratament nu trebuie intrerupt, chiar daca starea copilului se amelioreaza rapid, decat dupa ce iti spune medicul. Este posibil ca simptomele sau durerile sa dispara, dar infectia poate ramane in organism pentru o perioada mai lunga de timp si nu iti doresti ca ea sa se agraveze prin intreruperea tratamentului. Dupa terminarea tratametului, bebelusului i se vor lua probe de urina pentru analize. Astfel se va determina daca infectia a disparut complet sau daca mai este necesara o cura de antibiotice.

Unii bebelusi sunt predispusi la infectiile urinare. Pentru a evita astfel de probleme, exista insa si masuri de precautie pe care le poti lua. Obisnuieste-te ca, atunci cand scoti un scutec, sa-l tragi din fata spre spate. Asigura-te ca puiul tau bea destul de multe lichide, astfel incat sa poata elimina bacteriile ce intra in uretra. Fii foarte atenta la igiena lui intima si asigura-te ca produsele pe care le folosesti in acest sens sunt potrivite nevoilor copilasului tau.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme