- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTEREPregatire nastereExperienta primei nasteri

Experienta primei nasteri

gravidaPrima nastere poate fi pentru multe dintre femei o experienta mult asteptata, dar si foarte ingrijoratoare.

Fiind la prima experienta de acest gen, fiecare femeie isi inchipuie inca din primele luni de sarcina modul in care va decurge nasterea primului bebelus. Nu putine sunt acelea care sunt speriate de acest moment al sfarsitului perioadei de sarcina.

Teama de durere, de modul de parcurgere al travaliului, alegerea felului de a naste, dar si anesteziile folosite sunt elemente ingrijoratoare ale viitoarei mamici. In plus, experienta altor mamici le ajuta pe gravide sa se linisteasca sau, din contra, sa devina destul de agitate gandindu-se la momentul nasterii bebelusului.

Prima nastere este, intr-adevar, o perioada plina de necunoscute. Femeia va trebui sa faca fata contractiilor din timpul travaliului, sa fie atenta la schimbarile pe care le ofera organismul, anuntand nasterea si sa intre in contact cu bebelusul la care a visat vreme de aproape noua luni.

In cazul in care este pregatita din timp, nasterea nu este o experienta peste care nu se poate trece. Desi travaliul si contractiile uterine sunt destul de dureroase, cu ajutorul tehnicilor de respiratie ori exercitiilor Lamaze, femeia va putea parcurge cu bine aceasta etapa. In plus, administrarea unei anestezii in timpul tavaliului va putea diminua simptomele.

Sprijinul cadrelor medicale de specialitate, precum si cel al viitorului tatic va reusi sa o faca sa se simta in deplina siguranta, fiind protejata.

Ruperea apei, inlaturarea dopului gelatinos sunt etape premergatoare nasterii, moment in care gravida este anuntata ca travaliul se apropie si ca va trebui sa se prezinte la maternitate, anuntandu-si medicul.

Alegerea modului in care va naste se va face tinand cont de recomandarile medicului obstretician care a supravegheat sarcina in toata evolutia sa. In cazul in care exista riscuri de suferinta fetala ori viata mamei ar putea fi pusa in pericol, medicii pot recomanda nasterea prin cezariana.

Expulzia bebelusului este momentul mult asteptat. In aceasta etapa mama isi va intalni pentru prima data puiul, regasirea dintre cei doi fiind extrem de emotionanta.

Dupa nastere, femeia va fi indrumata despre modul in care va trebui sa isi alapteze bebelusul, primind indicatii si asupra felului in care va trebui sa se ingrijeasca in perioada de lahuzie, grabind refacerea post-partum.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme