- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEFertilizare in vitroEtapele premergatoare procedurii de fertilizare in vitro

Etapele premergatoare procedurii de fertilizare in vitro

fertilizarea-in-vitro

Picture 1 of 2

Potrivit studiilor, un cuplu din zece este declarat infertil. Ca atare, aducerea pe lume a unui bebelus se va putea realiza cu ajutorul unor tehnici moderne de fertilizare in vitro, insa nu mai inainte de a parcurge cateva etape premergatoare acestei proceduri.

Inainte de inceperea procedurii, cei doi parteneri trebuie sa isi asigure suportul  reciproc si sa se indrepte catre cele mai bune clinici de fertilizare. O astfel de clinica va trebui sa le ofere celor doi o serie de informatii referitoare la avantajele si riscurile procedurii. In cadrul acesteia, viitorii parinti vor trebui sa afle care sunt sansele de reusita pentru a da nastere unui bebelus, dar si riscurile aparitiei unor sarcini multiple sau a unor malformatii genetice. Prima vizita la medic va trebui facuta impreuna in vederea examinarii medicale si pentru obtinerea lamuririlor necesare. Tot atunci medicul le va prezenta pacientilor care sunt procedurile de testare, modul de tratare al infertilitatii, dar si succesul fiecarui tratament. Decizia fertilizarii in vitro va trebui luata de cei doi impreuna si nu individual.

Testarea fertilitatii ambilor parteneri este un procedeu obligatoriu, considerat drept prima etapa a fertilizarii in vitro. Desi este o etapa de baza pentru a deveni parinti, multi il poate considera destul de umilitor si de-a dreptul frustrant. Pentru inceput, partenerii vor fi indrumati sa faca niste teste hormonale, de sange si ale lichidului seminal.

Iata cateva etape pentru testarea infertilitatii la femei:

  1. evaluarea starii generale de sanatate si expunerea istoricului medical;
  2. examinare medicala ce va include examen al organelor genitale interne si externe, sani, testare sanguina pentru depistarea anumitor dereglari hormonale, teste de urina, dar si evaluarea perioadei ovulatorii prin analiza cervixului, a secretiilor si a temperaturii bazale;
  3. evaluare a functiilor ovariene ce va fi facuta cu ajutorul ultrasunetelor;
  4. evaluarea uterului si a trompelor uterine realizata cu ajutorul ecografiei vaginale;

La barbati, procedura preliminara este mult mai simpla – se va analiza gradul de fertilitate masculina cu ajutorul efectuarii unei spermograme. Aceasta are ca scop masurarea cantitatii de sperma produsa de un barbat, precum si determinarea mobilitatii si a numarului de spermatozoizi din proba respectiva.

Foto: http://www.curentul.ro / http://www.razbointrucuvant.ro

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme