- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINAAnalize sarcinaEcografiile in sarcina – cate si de ce sunt necesare

Ecografiile in sarcina – cate si de ce sunt necesare

20470b47545d8422f07e128fb189db34Stim ca esti extrem de entuziasmata de ideea de a fi mamica si ca deja te vezi plimbandu-ti puiul in carucior prin parc, dar exista cateva hopuri de trecut inainte de a face cunostinta cu ingerasul tau. Examenul ecografic iti va dezvalui cateva informatii pretioase despre evolutia sarcinii: cum este pozitionat bebelusul si in ce stare se afla placenta si lichidul amniotic.

Ecografia fetala se realizeaza cu ajutorul unor fascicule de ultrasunete captate si redate ca imagini pe un monitor. Imaginile pot fi color, iar cea mai frumoasa parte este ca aceasta este prima ocazie a mamicii sa isi vada copilasul, sa inteleaga minunea din pantecul ei.

Cate ecografii sunt necesare
Cele 40 de saptamani de sarcina vor reprezenta una ditre cele mai frumoase amintiri pe care le vei pastra cu drag in suflet toata viata. Totusi, aceste saptamani reprezinta mai mult de atat. In aceasta perioada, bebe se va transforma dintr-o fiinta de dimensiunile unui bob de orez in copilul tau.

Timp de 9 luni se va forma, va creste, va incepe sa clipeasca, sa guste, sa zambeasca…va deveni om. Medicul ginecolog va avea grija ca aceasta dezvoltare sa decurga normal, iar metoda folosita pentru acest lucru este ecografia fetala:
1. Ecografia din primul trimestru – spre sfarsitul trimestrului unu, medicii ginecologi recomanda ca mamica sa faca o radiografie transvaginala. Aceasta are rolul de a stabili daca embrionul se dezvolta normal sau daca exista riscul sa dezvolte anumite boli cauzate de anomaliile de la nivelul cromozomilor. Tot la aceasta ecografie vei afla si data probabila a nasterii, adica data in care iti vei tine pentru prima data bebelusul in brate.
2. Ecografia din al doilea trimestru – ginecologul te va programa la aceasta ecografie in jurul saptamanii 20 de sarcina. Spre deosebire de prima, cea de-a doua este o ecografie abdominala si are rolul de a stabili starea organelor bebelusului. Este una dintre cele mai amanuntite ecografii fetale pentru ca medicul trebuie sa afle daca inima, ficatul, capul si coloana vertebrala se dezvolta armonios sau daca au aparut anumite probleme. Este cunoscuta si sub numele de ecografie morfologica
3. Ecografia din al treilea trimestru – aceasta are loc intre saptamanile 30 si 32 de sarcina si are rolul de a permite ginecologului sa stabileasca daca micutul tau a crescut normal. Acum se masoara lungimea anumitor oase si circumferinta capului pentru a putea fi comparate cu valorile standard. In mod normal, aceasta este ultima ecografie fetala necesara, dar exista si posibilitatea ca medicul sa recomande alte ecografii, daca va considera ca sunt necesare.

De asemenea, este important de stiut ca medicii sustin ca pentru a efectua o egografie abdominala corecta, vezica ta urinara trebuie sa fie plina. Este recomandat sa bei apa inainte de a merge la consultatie si sa nu urinezi inainte de a iesi din cabinet. Totodata, este mai bine sa nu te dai cu crema pe burtica in ziua aceea .
Speram ca informatiile noastre ti-au fost de folos si ca acum stii cum sta treaba cu ecografiile fetale. Cel mai important este sa te relaxezi, sa nu iti faci prea multe griji si sa te bucuri de aceasta frumoasa perioada a vietii tale.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme