Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 2 ardei rosii
- 8 ciuperci mari
- 400 g mozzarella
- 1 piept de pui
- amestec curry pentru marinat puiul
- cimbru uscat
- 3-4 catei de usturoi
- busuioc proaspat
- ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare:
- Cu o seara inainte de a iesi la gratar, spala carnea de pui, tai-o cuburi si condimenteaz-o bine cu curry, intr-un vas de luat la picnic. Stropeste cuburile cu ulei de masline si amesteca totul uniform, apoi acopera cu o folie transparenta si da vasul la frigider pana a doua zi.
- In momentul in care gratarul este incins, pune cuburile de pui pe tepuse, intercaland cuburile de carne cu bucati de ardei si de ciuperci. Pune-le pe gratar dupa ce carbunii s-au incins si lasa-le sa se faca bine.
- Spala dovleceii si taie-i in doua pe lungime, cu tot cu coaja. Scobeste-i de miez si samburi cu ajutorul unei lingurite, lasand un strat de cca 2 cm pana la coaja. Unge dovleceii cu ulei pe interior, apoi pune-i pe gratar cu fata in jos. Lasa-i 2-3 minute, pana se rumenesc. Intoarce-i si cu spatele si mai lasa-i 2-3 minute. Da-i deoparte.
- Cand sunt gata frigaruile, se scot carnea si legumele de pe ele, se mai maruntesc cu cutitul si se umplu dovelceii cu acest amestec. Se presara cu cimbru si cateii de sutori tocati, in mod egal, peste dovlecei. Se adauga mozzarella peste fiecare jumatate de dovlecel. Se pun ca atare pe gratar si se lasa pana cand se topeste branza. Se presara la servire cu busuioc.