- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIDiversificareDiversificarea alimentatiei bebelusului

Diversificarea alimentatiei bebelusului

dinobebe-incalzitor-biberoane

Picture 1 of 3

In diversificarea alimentatiei nu sunt importante doar alimentele pe care le consuma bebelusul. Felul in care sunt preparate, instrumentele de gatit, tacamurile, scaunul de masa si alte produse speciale sunt esentiale pentru ca introducerea alimentelor solide sa fie un succes, inca de la primele incercari!

Cele mai utile si mai folosite accesorii pentru diversificarea alimentatiei la cel mic ar fi: bavetica, castronasele, linguritele, blenderul, storcatorul de fructe, canitele etc.

Atunci cand nu mai alaptati si treceti la ceaiuri si lapte sau apa, aveti nevoie de alte ustensile care sa va ajute in alimentatia corecta a celui mic. Sterilizatorul de biberoane, incalzitorul de biberoane, biberoanele, tetinele, peria de curatat biberoanele toate acestea sunt accesorii pe care le veti utiliza cu siguranta asa ca ar fi bine sa va informati din timp despre ele.

Imediat ce bebelusul incepe diversificarea alimentatiei, acesta face cunostinta cu bolul pentru piure si supe, dar si cu lingurita. Ideal este sa alegi seturi de masa sigure pentru sanatatea micutului tau, din materiale care sa nu contina ingrediente toxice (PVC, BPA – bisfenol A). Citeste intotdeauna eticheta produselor si asigura-te ca nu au ingrediente toxice sau ca sunt 100% ecologice.

Linguritele trebuie sa fie flexibile si prevazute cu material antiderapant pe maner, pentru ca cel mic sa le poata manevra usor fara sa ii alunece din mana. Cele din material termosensibil previn arderea accidentala a micutului in timpul mesei, iar cele din silicon protejeaza gingiile bebelusului si previn o serie de accidente ce ar putea interveni.

Canutele trebuie sa aiba 2 manere ergonomice, dar si supapa anticurgere, care sa impiedice prelingerea accidentala a apei in timpul folosirii lor. Iar castroanele trebuie sa respecte aceleasi reguli. Puteti alege seturi de masa pentru a usura hrana bebelusului, de dimensiuni suficient de mici pentru a prepara o portie proaspata de mancare.

Odata ce incepeti sa ii dati de mancare bebelusului, veti avea nevoie si de bavete. Acestea se gasesc in varianta textila, din plastic sau cauciuc.

Biberoanele le veti gasi in doua variante: de sticla sau de plastic. Si la acestea trebuie sa urmariti ca materialul de fabricatie sa fie unul bio , care sa nu dauneze sanatatii celui mic. Cele din sticla sunt mai usor de curatat si sterilizat dar sunt greu de manevrat si se pot sparge pe langa cele de plastic care chiar daca sunt usoare, nu se pot fierbe si se deterioreaza mai usor.

Tetinele sunt fabricate din silicon sau din latex. Diferenta dintre cele doua materiale e ca cele din latex sunt mai moi dar se deterioreaza mai repede iar cele din silicon sunt cele mai indicate pentru sterilizare si nu produc alergii, dar au o textura mai tare.

In cazul tuturor ustensilelor de mancat, culorile si desenele trebuie sa faca neaparat parte din design asa ca alege intotdeauna modele variate, cat mai colorate si atractive pentru cei mici. Asta va face ca masa sa fie muuult mai placuta.

sursa foto: redhandedphotographyblog.com si the-baby-hub.com

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme