- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIAlimentatie in alaptareDieta mamei din timpul alaptarii

Dieta mamei din timpul alaptarii

alaptare-art

Picture 1 of 2

In timpul alaptarii, mamica va trebui sa respecte o dieta echilibrata, tinand cont de meniul de zi cu zi in asa fel incat sanatatea  si dezvoltarea bebelusului sa nu fie puse in pericol.

Cu toate ca mamicile isi doresc sa intrerupa alaptatul mai repede intrucat isi doresc sa slabeasca, in realitate medicii recomanda alaptarea pentru un termen mai lung. Chiar si o dieta vegetariana echilibrata poate deveni benefica pentru fiecare proaspata mamica, ajutand-o sa slabeasca si in acelasi timp sa isi hraneasca in mod echilibrat bebelusul.

Chiar daca multe mamici se intreaba ce anume ar trebui sa contina dieta sa in alaptare pentru a putea avea mai mult lapte matern, in realitate medicii considera ca dieta mamei nu determina un continut mai mare sau mai mic de lapte. S-a demonstrat stiintific ca mamele care alapteaza copiii si care nu mananca cateva zile, insa consuma lichide, isi pot alapta la fel de bine copiii, avand laptele la fel de hranitor.

Potrivit medicilor din dieta mamei care alapteaza nu va trebui sa lipseasca aportul de lichide in asa fel incat organismul sa fie perfect hidratat. De aceea, dupa fiecare masa mama este sfatuita sa consume un pahar de ceai sau de apa, in acest mod crescand cantitatea de lapte. In cazul in care mama refuza sa bea apa este posibil ca aceasta sa se confrunte cu o scadere a laptelul mamar din punct de vedere cantitativ.

In ceea ce priveste consumul de alimente, medicii nu pot recomanda cu exactitate ceea ce va trebui sa consume mama. Tocmai de aceea este nevoie ca mama sa manance atunci cand organismul solicita acest lucru si numai alimente sanatoase.

Fructele si legumele pot fi consumate de-abia dupa primele doua luni de la nastere intrucat ii pot provoca bebelusului colici. Alimentele grase, fasolea, afumaturile, alimentele fast-food, zaharul vor trebui excluse din dieta mamei care alapteaza pentru o perioada cat mai lunga, atat pentru sanatatea acesteia, cat si pentru sanatatea bebelusului. Chiar daca vei consuma alimente grase cu gandul ca laptele sa devina la randul sau mai gras, in realitate lucrurile sunt destul de diferite, acestea neadaugandu-se in continutul nutritiv al laptelui.

Foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro / http://www.despre-copii.com

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme