- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEDespre zahar...

Despre zahar…

Pana in secolul al XVIII-lea, in toata Europa mierea a tinut locul zaharului. India a fost leaganul fabricarii lui, deoarece acolo trestia de zahar crestea in stare salbatica.

Primii autori care ii mentioneaza aparitia desemneaza zaharul cu numele de „sare indiana”. Etimologia cuvantului deriva din sanscritul „Sarkara”, ceea ce indica originea indiana a zaharului.

Zaharul cristalizat a fost adus din Orient in secolul al XIII-lea si exista dovezi ca sicilienii incercasera cu un secol inainte adaptarea trestiei de zahar. Din Sicilia, cultivarea ei, a trestiei se extinde in Andaluzia, Grenada, Valencia si prin portughezi in Brazilia.

Afla mai multe de pe http://www.labucatarie.ro/life-style/povestiri-de-alta-data/1241-aparitia-zaharului.html

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme