- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIDespre co-sleeping

Despre co-sleeping

Co-sleeping-ul nu este recomandat din cauza a ceea ce cunoastem noi despre siguranta somnului pentru bebelusi. Pe langa riscul ca bebe sa cada din pat, mai adaugam aici si riscul de sufocare a micutului.

Daca alaptezi des si iti doresti ca bebelusul sa fie aproape de tine, o optiune ar fi sa folosesti un patut pentru co-sleeping. Arata ca un patut obisnuit doar ca ii lipseste o parte, pe care o indrepti spre patul tau. Daca alaptezi foarte des, poti lua in considerare sa folosesti un cos in care sa il plasezi pe bebe, langa tine in pat.

Intotdeauna plaseaza-l pe bebe pentru somn, pe spate, niciodata nu trebuie sa doarma pe burta. Exista un risc ridicat de moarte subita daca bebe doarme pe burtica. Asigura-te ca cei care au grija de bebelus cat tu lipsesti, sa tina cont de acest lucru.

Ii poti acorda celui mic timp de joaca pe burtica atunci cand este treaz. Aceasta pozitie il ajuta la dezvoltarea abilitatilor fizice si la intarirea musculaturii gatului, pentru ca el sa-si poata tine capul drept cat mai curand. De asemenea, cand doarme este bine ca bebe sa fie plasat pe ambele parti, deoarece este posibil sa i se deformeze capul sau sa ramana fara par pe partea pe care doarme mai mult.

Impartirea patului nu este o strategie tocmai buna

Pentru unii dintre proaspetii parinti nu este nimic mai placut decat sentimentul de a tine bebelusul langa ei. De asemenea, atunci cand imparti patul cu bebe iti va fi mai usor daca alaptezi. Un studiu releva ca acest concept de co-sleeping a luat o mare amploare, tot mai multi parinti dormind in acelasi pat cu bebe, numarul lor dublandu-se intre anii 1993 si 2010.

Nimeni nu descurajeaza alintul pe care parintii il ofera celor mici, insa daca dormi cu bebe langa tine poate fi o practica riscanta, dupa cum avertizeaza medicii. Aceasta parere este sustinuta si mai aprig daca ai gemeni sau mai multi copii, riscul de sufocare fiind foarte ridicat.

De aceea medicii le recomanda proaspetilor parinti sa tina bebelusii in patut, in apropierea lor, insa nu cu ei in pat, cel putin nu pana cand bebe nu depaseste primele trei luni de viata. Subliniem faptul ca este esential sa pui bebelusul la somn, pe spate, sa nu existe perne, paturici mai groase sau jucarii din plus in apropierea sa si sa fii mereu prin preajma.

Articolul precedentSunt mama dar lucrez!
Articolul următorADHD si relatia dintre parinti

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme