- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIRetete pentru bebelusiDeserturi rapide pentru bebelusul dumneavoastra

Deserturi rapide pentru bebelusul dumneavoastra

deserturi-rapide-pentru-bebelusul-dumneavoastra

Picture 2 of 2

Desert rapid cu biscuit de graham

Faramitati un biscuit de graham intr-un castron. Adaugati o lingurita de miere si putin lapte cald. Zdrobiti, amestecati si serviti.

Desert cu iaurt

Puneti putin iaurt pe o farfurie. Adaugati fructe proaspete si putina miere. Presarati musli, nuci sau germeni de grau. Puteti adauga si cateva cirese din dulceata.

Crema de branza cu ciocolata

Frecati o lingura de branza de vaci cu o lingura de lapte, pana capata o consistenta fina. Adaugati o jumatate de lingurita de zahar si un praf de cacao.

Tarta de mar

Spalati, decojiti si curatati mijlocul unui mar. Taiati-l felii foarte subtiri si presarati peste ele 2 lingurite de zahar. Bateti un ou si turnati-l peste felii. Puneti tot amestecul intr-o tavita unsa bine cu unt. Coaceti timp de 30 minute, intr-un cuptor incins la 175 de grade Celsius.

Banana coapta

Decojiti o banana mai tare si puneti-o intr-o tavita bine unsa cu unt. Ungeti banana cu unt si coaceti-o la 175 de grade Celsius, timp de 12-15 minute. Scoateti-o din cuptor. Cu varful unei lingurite, faceti un mic sant de-a lungul bananei si umpleti-o cu miere.

Crema de banana si mar

Spalati un mar, decojiti si taiati-l in bucatele sau radeti-l. Zdrobiti bine o banana. Adaugati o lingurita de lapte si o lingurita de zahar. Amestecati toate ingredientele si bateti-le pana se omogenizeaza. Se serveste imediat.

Budinca instant cu banane

Aveti nevoie de:

  • 2 banane coapte, zdrobite,
  • o jumatate de cana de piure de mere,
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 2 linguri de miere.

Amestecati toate ingredientele pana cand au o consistenta moale, apoi puneti la rece compozitia. Presarati scortisoara sau germeni de grau si serviti.

Sorbet de fructe proaspete

Aveti nevoie de:

  • 1 cana de fructe proaspete,
  • 1 cana de zahar,
  • 2 albusuri de ou, batute spuma tare.

Taiati fructele in bucatele si amestecati-le bine cu zaharul. Bateti albusurile spuma si amestecati-le cu fructele. Puneti totul intr-un vas la congelator timp de 2 ore si amestecati din cand in cand. Acoperiti vasul cu hartie cerata pana la servire.

Ciocolata inghetata

Aveti nevoie de:

  • o jumatate de cana de lapte condensat dulce,
  • 1 lingura de cacao,
  • 1 lingura de lapte.

Combinati ingredientele si bagati la congelator pentru aproximativ 3 ore.

Glazura nutritiva

Aveti nevoie de:

  • 2 linguri de unt sau margarina,
  • un sfert de cana de miere,
  • 1 lingurita de zahar vanilat.

Frecati bine ingredientele, pana cand obtineti o crema. Pentru diferite arome, puteti utiliza si fructe sau mirodenii.

Nu le spuneti copiilor ca glazura este hranitoare, deoarece vor crede ca nu este buna de mancat, fara macar sa o guste.

O puteti intinde pe briose, prajituri sau torturi.

Glazura cu fructe

Aveti nevoie de:

  • 3 linguri de suc de fructe,
  • 1 cana de lapte praf instant,
  • coaja de portocala rasa, sau coaja de lamaie,
  • stafide sau curmale tocate.

Amestecati bine totul pana la omogenizare. Se poate servi cu prajituri, fursecuri.

Varianta: puteti inlocui untul sau margarina cu unt de arahide in amestecul de baza si puteti adauga orice altceva ii mai place familiei dumneavoastra.

Glazura cu mirodenii

Aveti nevoie de:

  • 2-3 linguri de lapte ( lapte batut sau iaurt ),
  • 1 cana de lapte praf instant,
  • praf de scortisoara, nucsoara sau cuisoare.

Puteti amesteca totul cu reteta de baza ( glazura nutritiva ).

Glazura de banane

Utilizati 3 linguri de lapte, 1 cana de lapte praf instant, 1 banana zdrobita. Se poate adauga praf de scortisoara. Amestecati bine si serviti alaturi de tort, prajituri, clatite.

Glazura cu ciocolata

Aveti nevoie de:

  • 2-3 linguri de lapte,
  • iaurt sau lapte batut,
  • un sfert de cana de cacao,
  • o jumatate de cana de lapte praf instant.

Frecati bine si amestecati totul la reteta de baza ( glazura nutritiva ).

Alte tipuri de glazuri

  1. presarati zahar pudra amestecat cu scortisoara si cateva linguri de lapte peste o prajitura sau peste fursecuri;
  2. topiti 100 grame de ciocolata rasa si amestecati cu o jumatate de cana de unt de arahide. Intindeti compozitia peste fursecuri sau batoane;
  3. intindeti miere pe fursecuri, pentru a oferi un “adeziv” bun pentru diverse decoratiuni din nuca de cocos rasa, ciocolata rasa sau altele;
  4. amestecati o lingura de concentrat de suc de portocale cu o cana de zahar pudra. Va rezulta o glazura pe care o puteti aplica in picaturi.

Sursa foto: www.cuisine-de-bebe.com si www.webpopulation.com

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme