- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEDesert cu mascarpone

Desert cu mascarpone

Ingrediente:

– 1 pachet biscuiti cu cacao

– ½ dovleac mic (cca 500 g)

– 100 g zahar pudra

– 1 cutie branza mascarpone (250 g)

– 200 ml smantana pentru frisca

– coaja de portocala

– pentru decorat: nalbe (tip bezea) din comert si crema de ciocolata Finetti sau Nutella

Mod de preparare:

1) Se spala dovleacul, se taie in bucati, cu tot cu coaja, se scot semintele si se pune intr-o tava. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora. Se scoate dovleacul, se curata coaja si se lasa sa se raceasca. Poti coace dovleacul si cu o zi inainte, pentru ca se pastreaza foarte bine la frigider. Astfel, vei face si pe loc aceasta prajitura, care apoi nu mai are nevoie de cuptor, mai ales daca urmeaza o petrecere cu copii.

2) Se mixeaza dovleacul, pana se obtine un piure. Se adauga branza mascarpone, smantana, zaharul si  se amesteca mai departe cu o furculita, pana la omogenizare.

3) Se rup biscuitii in bucati mici si se umplu paharele cu un strat de crema cu dovleac, apoi cu un strat de biscuiti, iar la final cu un nou strat de crema.

 

Mai multe retete delicioase pe hobbybucatar.ro

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme