- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINAProbleme sarcinaDepresia de sarcina

Depresia de sarcina

Husband forming heart-shape on pregnant wifes stomach

Picture 1 of 2

Husband forming heart-shape on pregnant wifes stomach

In primul trimestru de sarcina gravida poate trece printr-o serie de schimbari hormonale ceea ce va declansa asa numita depresie de sarcina.

Fie ca plange fara a avea un motiv concret, fie se supara degeaba, este trista – totul se datoreaza sarcinii si schimbarilor sale hormonale.

Potrivit medicilor depresia in timpul sarcinii reprezinta una dintre simptomatologiile cele mai frecvent intalnite. Acomodarea cu viata de mamica, dar si schimbarile care se petrec cu organismul gravidei reprezinta etape pe care orice femeie nu le poate intelege prea usor si pe care nu cunoaste cum anume sa le depaseasca cu bine.

In cazul in care gravida se confrunta cu schimbari temperamentale destul de bruste este de preferat sa mearga la medic si sa nu consume medicamente antidepresive intrucat acest lucru ii poate dauna starii de sanatate a bebelusului, existand uneori riscul de nastere a unui copil cu malformatii, dar si de avort spontan.

De asemenea, atunci cand medicul considera ca este absolut necesar ca gravidei sa ii fie prescrise medicamente antidepresive este de preferat sa le ia conform instructiunilor medicale si sa nu faca abuz.

Vizitele la psiholog sau psihiatru pot deveni variante pentru inlocuirea medicamentelor antidepresive in timpul sarcinii. Pe masura ce gravida inainteaza in sarcina si se apropie de nastere este posibil ca starile de depresie sa se intensifice si mai mult intrucat aceasta ajunge sa se teama de ceea ce va patimi in momentul aducerii pe lume a bebelusului sau. In tot acest timp, depresia din sarcina se datoreaza starii de incertitudine, dar si temerii ca nasterea va putea fi dureroasa si greu de suportat.

Crampele, contractiile Braxton-Hicks, dar si sangerarile din timpul sarcinii pot determina o stare emotionala a gravidei greu de controlat. Teama de avort spontan, dar si de nastere prematura o insotesc pe aceasta in tot acest timp, determinand o stare de plans, suparare sau tristete pe care nu le poate ascunde.

Psihologii sunt de parere ca orice gravida ar putea trece mult mai usor peste aceste stari in cazul in care are sprijinul partenerului si al intregii familii. Comunicarea o va ajuta sa depaseasca aceste momente. In cazul in care in mediul familial apar situatii mai „tulburi”se va putea ajunge la o depresie mult mai pronuntata in timpul sarcinii, ceea ce va face necesara supravegherea medicala specializata a gravidei atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere.

Foto: http://www.help-gettingpregnant.com / http://otcsafety.org

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme