Quiche-ul este considerat o vedetă în bucătăria franţuzească.
Quiche-ul este un preparat saţios, care poate fi savurat atât la micul dejun, cât şi la prânz sau cină. Partea bună este că se prepară uşor şi nu necesită multe ingrediente. Quiche-ul poate fi aşadar pe bază de brânzeturi, carne, fructe de mare ori legume sau, de ce nu, toate aceste ingrediente combinate.
Ingrediente pentru două porţii:
4 ouă
2 fire ceapă verde
2 ciuperci medii
½ ardei roşu
4 roșii cherry sau roșii uscate
100 g caşcaval răzuit
100 g de telemea
sare şi piper după gust
Cum se prepară:
Se folosesc forme şi hârtii de cupcake (sau forme temorezistente) în care se va turna compoziţia. Ouăle se bat cu un praf de sare. Legumele se taie şuviţe subţiri şi se amestecă cu ouăle şi parte din caşcavalul răzuit. Se adaugă compoziţia în formele pregatite şi se presară brânza deasupra. Se coc la cuptor timp de 20 minute şi se servesc calde cu salată verde.