- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTEREDupa nastereDe ce sunt mamele schimbatoare?

De ce sunt mamele schimbatoare?

Gama larga de sentimentele pe care le vei trai in primele saptamani alaturi de cel mic va fi coplesitoare. Iata cum poti face fata urcusurilor si coborasurilor.

Pentru multe femei, faptul ca stau acasa cu copilul este o cursa sigura intr-un roller-coaster. Daca intr-o zi esti fericita pentru ca cel mic are parte de somnul cuvenit si pare un ingeras in bratele tale, alteori ai ochii in lacrimi: nu numai ca realizezi faptul ca nu mai poti onora invitatiile spontane venite din partea prietenilor, dar esti absolut terifiata de crizele pe care le face cel mic, absolut din senin.

Nu-ti face griji, aceste stari sunt normale, dupa cum sustin si medicii. Dupa ce naste, femeia trece prin experiente dramatice din cauza schimbarilor hormonale, care le afecteaza starea de spirit intr-un mod vizibil.

Cu alte cuvinte, nu te simti surprinsa daca te simti in delir, iar mai apoi esti la pamant – totul in decursul unei singure amieze. Dupa cum spun medicii, foarte multe femei nu sunt pregatite pentru aceasta avalansa de emotii. Initial, viitoarele mame cred ca vor fi fascinate de nou-nascut si ca urmare a acestei asteptari, ele se simt vinovate daca incep sa aiba dubii sau sentimente negative.

Iata una dintre starile pe care este posibil sa le experimentezi, ca proaspata mama, si cum sa te descurci in aceasta situatie. Pe cat de nervoasa si solicitata psihic ai fost inainte de momentul nasterii, nu se compara cu momentele care urmeaza. Aceste sentimente de nesiguranta vor continua si in primele saptamani de dupa nasterea celui mic.

Acesta este rezultatul epuizarii, atat fizice cat si psihice ale vietii de mama care include alaptare, schimbatul scutecelor si mai ales privarea de somn. Asadar accepta ajutorul care iti este oferit, sau cauta-l tu. Familia si prietenii vor intelege cat de important este pentru tine acest ajutor si ti-l vor acorda cu placere.

Expertii sustin ca proaspetele mamici au nevoie de o retea de prieteni cu care sa impartaseasca sentimentele noii posturi pe care o experimenteaza. Este important sa poti discuta despre anumite lucruri cu o alta femeie care este in aceeasi situatie, chiar daca poate, copilul ei este mai mare sau mai mic. Nu numai ca iti pot oferi sfaturi despre ingrijirea bebelusului, dar te pot asigura ca in curand vei capata forte noi si incredere in tine, pe masura ce vei stapani abilitatile de parinte.

sursa foto: healthandmindcare.com

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme