- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NOU NASCUTIDespre sugarDe ce este importanta cantarirea nou-nascutului?

De ce este importanta cantarirea nou-nascutului?

cantarirea nou-nascutuluiCantarirea nou-nascutului este foarte importanta pentru ca atat medicii, cat si parintii sa isi poata da seama daca micutul se dezvolta corect si asimileaza hrana primita.

Nasterea implica examinarea clinica a nou-nascutului. Medicii il vor masura, cantari, ii vor evalua starea de sanatate chiar din primele minute de la nastere. De asemenea, cantarirea acestuia va fi obligatorie in asa fel incat medicii sa isi poata da seama daca micutul s-a dezvoltat in mediul intrauterin cat mai corect. De regula, nou-nascutul are la nastere o greutate cuprinsa intre 3.000 si 3.500 grame.

De asemenea, in primele zile de dupa nastere, mai exact in timpul sederii sale in maternitate, nou-nascutul scade, in medie, circa 10% din greutatea corporala, greutate pe care o va recupera in primele 10-14 zile dupa nastere.

Cantarirea nou-nascutului este importanta pentru ca atat medicii, cat si proaspata mamica sa isi poata da seama de progresele sale nutritionale. Odata ajuns acasa de la maternitate, nou-nascutul va trebui cantarit fie de catre medicul pediatru, fie de catre proaspata mamica, in cazul in care parintii detin un cantar pentru bebelusi. In acest mod, mama va cunoaste care este greutatea pe care o are puiul sau, urmarindu-i astfel progresele.

Cu toate ca aceasta tehnica este foarte importanta nu este nevoie ca micutul sa fie cantarit in fiecare zi. De obicei, cantarirea nou-nascutului se va face la un interval mai lung, de circa doua saptamani sau chiar o luna, odata cu examinarea medicala periodica. In cazul in care micutul este nascut prematur ori este suferind de o anumita afectiune medicala, atunci se va putea recomanda cantarirea sa la un interval mai scurt, de cateva zile.

Cantarul bebelusului va trebui verificat de catre mamica, fiind nevoie ca acesta sa fie asezat pe plan orizontal, iar gradatia sa sa porneasca de la zero intotdeauna. Greutatea nou-nascutului va fi scrisa intr-un tabel, in asa fel incat sa poata fi urmarite mai usor progresele de crestere ale acestuia.

De obicei, in primele trei luni de viata, nou-nascutul va acumula circa 25-30 grame zilnic, urmand ca pe masura ce va creste, valorile sa scada. Asa se face ca intre 3 si 6 luni, nou-nascutul va acumula circa 600 grame pe luna, intre 6-9 luni – 450 grame, iar intre 9 si 12 luni – 250-300 grame, medicii fiind de parere ca la varsta de un an cresterea sa va trebui sa fie de trei ori mai mare comparativ cu greutatea avuta in momentul nasterii.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme