- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIActivitati educativeDe ce copiii bilingvi sunt mai inteligenti?

De ce copiii bilingvi sunt mai inteligenti?

dsc_9045

Picture 1 of 2

Daca pana nu demult, se cunoasteau foarte putine despre avantajele invatarii unei a doua limbi la  o varsta foarte frageda, parintii fiind de cele mai multe ori impartiti in doua tabere, cateva studii recente in acest domeniu sustin ca cei care invata o limba straina de la varste scolare si prescolare sunt mai inteligenti.

Astfel, conform unui articol aparut in luna martie 2012, in prestigioasa publicatie americana New York Times, copiii care cunosc 2 limbi au o abilitate ridicata de monitorizare a mediului, reusind sa fie multi-tasking si sa nu se lase distrasi prea usor de la activitatea pe care o intreprind. Mintea celor care vorbesc 2 limbi este mult mai antrenata, iar prezenta informatiilor din cele 2 sisteme de limbaj imbunatateste abilitatea de a gasi solutii si de adaptare la mediu.  Atunci cand copiii bilingvi si cei care cunosc o singura limba au fost supusi unor teste, concluzia a fost ca cei din prima categorie reusesc sa fie mai eficienti si mai rapizi in adaptarea la situatii noi.

Importanta invatarii unei a doua limbi este accentuata si de faptul ca in primii ani de viata (pana la 7 ani) creierul uman are o capacitate foarte mare de absorbtie a informatiilor privind invatarea unei limbi straine, perioada denumita din acest motiv “fereastra de oportunitate”. Aceasta este perioada cand copiii o invata mult mai usor, evident prin mjloace adaptate varstei lor, prin activitati care sa le stimuleze inteligenta si creativitatea.

In Romania exista mai multe centre in care se preda limba engleza, insa doar centrele educationale Helen Dron ofera cursuri de invatare a imbii engleze pentru bebelusi (de la 3 luni) si copii mici, cu activitati adaptate varstei lor. Metoda Helen Doron are la baza invatarea unei limbi straine ca si o limba materna prin adresarea directa, implicarea in jocuri, povesti si alte activitati distractive. In plus, parintii primesc un suport de curs cu materiale prin care pot repeta acasa cu copiii ceea ce acestia au invatat la curs. Rezultatul este ca bebelusii, copiii mici, dar si adolescentii invata limba engleza ca pe o limba materna, iar mintea lor este stimulata sa gandeasca si sa exprime in mod direct, fara a traduce dintr-o limba in alta.

Centrele Helen Doron s-au dezvoltat in sistem de franciza, fiind momentan 12 astfel de centre in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Arad, Sibiu, Miercurea Ciuc, Targu Mures, Oradea si Satu Mare. Au fost cazuri in care parintii, dupa ce au venit cu copiii la cursuri s-au interesat de deschiderea unei centru in zona/orasul in care locuiesc, motiv pentru care numarul centrelor s-a dublat de la un an la altul. Intrucat sunt multe zone inca neacoperite de francize, iata un exemplu de cum poti face din educatia copilului tau un business in toata regula.

Mai multe informatii pe www.helendoron.ro.

Foto: http://media.realitatea.net

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme