Otita denumeste o inflamatie a urechii, cauzata in majoritatea cazurilor de o infectie.
Cauze:
Cauze de otita externa: umiditate crescuta, fiind foarte des intalnita la copiii care practica inotul sau la copiii ce stau mult cu capul sub apa, in baie.
Anumite categorii de persoane cele care sufera de alergii, psoriazis, eczema sau dermatita seboreica sunt predispusi la aparita otitei externe.
Simptomele:
In otita externa la copii sunt reprezentate de dureri la tractionarea pavilionului urechii, sau la apasarea suprafetei externe a conductului auditiv.
Simptomele sunt variabile in functie de cauza otitei externe. Astfel, inflamatia poate fi difuza, afectand intregul conduct auditiv.
Tratament:
Pentru tratamentul otitei externe la copii este suficient un tratament local. Urechea (conductul auditiv extern) va trebui curatata cu ajutorul unor betisoare cu vata imbibate in apa calduta si abia apoi se va instila solutia indicata de medic.
Tratamentul medicamentos consta in administrarea de analgezice (paracetamol, aspirina) pentru reducerea durerii, antibiotice (sub forma de picaturi) sau corticosteroizi (cortizon). Daca inflamatia este grava, antibioticele se pot administra pe cale orala.
Sursa: www.copiisimamici.ro