- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiCum se trateaza eczema la copii

Cum se trateaza eczema la copii

In sezonul rece, dar si in alte perioade, copiii pot face diverse eczeme. Acestea se caracterizeaza printr-o iritatie uscata a pielii, cu cruste si mancarime intensa. Eczema este de multe ori mostenita, iar pielea poate fi uneori umeda si cu protuberante.

Cum iti dai seama ca cel mic are eczema
Daca observi pe obrajii copilului tau o iritatie roz sau rosie, cu mici protuberante si vezi ca se scarpina intens, inseamna ca are o forma de eczema. In formele mai grave, atunci cand cel mic se scarpina, din eruptie se prelinge o substanta umeda care, uscandu-se, agraveaza mancarimea. Cel mai des eczema apare pe obraji, dar poate sa apara si la incheieturile coatelor si in spatele genunchilor.

Cauzele exacte de aparitie a eczemei sunt necunoscute. Totusi aparitia ei poate fi declansata de baile prea frecvente, de o reactie alergica sau de caldura uscata din casa, pe timpul iernii. De asemenea atingerea unei substante iritante sau alergene poate produce un tip de eczema la locul de contact. Copiii cu eczeme au un risc crescut de a manifesta sensibilitate alimentara, astm si mai tarziu alergii.

Tratament:
Eczema dispare de multe ori prin utilizarea lotiunilor corespunzatoare. Asa ca foloseste in mod regulat produse speciale pentru pielea sensibila a bebelusilor si copiilor (creme hidratante, sapun gras).
– Poti sa-i alini mancarimea cu un unguent cu hidrocortizon, recomandat de medicul pediatru.
Dupa baie inlatura bine sapunul de pe pielea copilului.
– Taie scurt unghiile copilului pentru a reduce iritatia prin scarpinare.
– Pastreaza aerul umed in casa folosind un umidificator.
– Fii atenta la orice substanta noua pe care ai introdus-o de curand in mediul in care sta copilul (de exemplu un parfum de camera).
– Evita sa-l mai imbraci pe cel mic cu pulovere de lana, deoarece ii pot irita obrajii.
– Daca un aliment anume este cauza, elimina-l din regimul alimentar al copilului. Totusi nu incerca modificari prea mari de regim alimentar fara supravegherea medicului.
Daca tratamentul facut acasa nu imbunatateste starea copilului in termen de o saptamana sau iritatia pare sa fie infectata, ia legatura cu medicul pediatru.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme