- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SCOLARICopilul la scoalaCum se manifesta lipsa interesului pentru scoala?

Cum se manifesta lipsa interesului pentru scoala?

copilul la scoalaInteresul pentru scoala trebuie sa fie la fel de mare inca de la inceputul clasei intai si pana la sfarsitul anilor de studiu. 

Cu toate acestea, lucrurile nu par a ramane la fel de simple. Odata cu trecerea timpului, interesul pentru scoala al copilului scade destul de mult. Orele petrecute in fata calculatorului si televizorului, temele mult prea grele de la scoala, dar si un orar mult prea incarcat par sa ii determine pe elevi sa nu se mai gandeasca cu aceeasi seriozitate la scoala ca la inceput.

Pe masura ce interesul pentru scoala scade, copilul nu va mai ramane la fel de preocupat si concentrat asupra programelor. Parintii pot sa identifice aceasta stare a copilului urmarindu-i atitudinea. Acesta declara ca nu ii mai place sa mearga la scoala si uneori ajunge sa nu isi mai faca temele cu aceeasi regularitate.

Lipsa interesului pentru scoala nu necesita un interval de timp prea lung pentru a se instala. De cele mai multe ori aceasta stare apare destul de rapid, de cele mai multe ori dupa o perioada de relaxare.

Potrivit psihologilor, copiii manifesta o astfel de atitudine pentru scoala in clasele mai mari. Primii ani de scoala incep cu o stare de incantare generata de noutatea cu care intra in contact, oferita de cadrele didactice de specialitate. In plus, copiii apreciaza prezenta invatatoarei si gasesc de cuviinta ca prin studiu, acestia sa o poata multumi.

De asemenea, atunci cand sunt mai mici, copiii sunt mai ascultatori si doresc sa le ofere parintilor bucuria reusitei lor sc0lare.

Odata cu cresterea lor, copiii nu mai raman la fel de ascultatori, sunt ghidati dupa propriile lor principii si idei despre viata si educatie. O cauza a lipsei interesului pentru scoala in anii mai mari este generata de conflictul dintre generatii. Copiii nu isi mai inteleg parintii, considerandu-i total impotriva principiilor si dorintelor lor.

Traumele din copilarie pot genera probleme destul de serioase, determinand o lipsa de concentrare asupra problemelor scolii. Divortul, absenta unui parinte ori alte evenimente suparatoare pot determina ca micutul sa refuze sa mai invete ori sa mearga la scoala.

Ori de cate ori observati o astfel de atitudine este indicat sa purtati o discutie cu propriul copil si sa incercati sa il ajutati sa adopte un comportament favorabil scolii.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme