- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERENastere naturalaNasterea in apa - cum se desfasoara?

Nasterea in apa – cum se desfasoara?

lectie-spalat-corect-pe-maini-andreea-berecleanu-1

Picture 1 of 500

Nasterea in apa este una dintre cele mai putin dureroase metode de a naste. In ultima perioada, tot mai multe femei adepte ale stilului natural, insa tematoare in fata durerii aleg sa isi aduca pe lume bebelusii prin nasterea in apa.

Atunci cand simti ca nasterea se apropie nu ai cum sa nu iti faci griji cu privire la modul in care aceasta se va derula. Tocmai de aceea, discutiile cu medicul specialist te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta etapa.

Nasterea in apa este mai putin dureroasa decat nasterea obisnuita. Acesta lucru se intampla intrucat travaliul este mai scurt, iar contractiile aproape ca nici nu sunt resimtite. Din aceasta cauza, mama este mult mai ferita de durere, reusind sa isi controleze mult mai bine organismul. De asemenea, dupa nasterea in apa femeia se va recupera mult mai usor.

Cu toate acestea, nasterea in apa este o procedura care nu este intalnita in toate maternitatile din tara, necesitand mult mai multa atentie din partea medicilor. Intrucat mama va trebui sa stea asezata intr-un bazin vreme de cateva ore, medicii vor trebui sa ii asigure femeii o temperatura constanta a apei. In plus, apa va trebui sa fie perfect curata, creandu-se astfel un mediu igienic, necesar pentru ca micutul sa fie ferit de infectii. Din cauza acestui lucru, acest tip de nastere este mai scumpa.

Nasterea in apa se desfasoara asemenea unei nasteri obisnuite, singura diferenta este aceea ca femeia isi va putea alege o pozitie a corpului care o va avantaja in momentul expulziei, fiind mult mai putin dureroasa.

Mai inainte de a trece la expulzie, medicii vor verifica nivelul de dilatare al mamei. Atunci cand dilatarea colulului uterin este suficienta, medicii ii vor sugera femeii sa impinga. Expulzia, de regula, este mai scurta si mai usoara. Odata venit pe lume, nou-nascutul patrunde tot intr-un mediu acvatic, lucru care nu ar trebui sa o ingrijoreze pe mama intrucat acesta va avea o rezerva de oxigen care il va ajuta sa respire. Ulterior, micutul este scos la suprafata, va lua contact cu prima gura de aer, plamanii se vor umple cu oxigen si, din acest punct, nou-nascutul va percepe schimbarea de mediu. Va fi examinat de catre medic, i se va acorda scorul Apgar potrivit sanatatii sale. Intre timp, mama este ajutata sa se ridice din bazin si transportata intr-una dintre rezervele spitalului.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme